I USA er det vanlig å spise en muffins til frokost, som et mellommåltid eller som noe søtt til kaffeen.

Men muffinsen er søt og full av kalorier, så du bør begrense inntaket. Det kan være vanskelig, for disse saftige, amerikanske blåbærmuffinsene er virkelig gode!

Amerikanske blåbærmuffins

(6 store muffins)

  • 1 3/4 kopper mel
  • 2/3 kopp sukker
  • 1 toppet spiseskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 6 spiseskjeer smør eller margarin
  • 1 egg
  • 1/2 kopp melk
  • 1/2 teskje vanilje ekstrakt eller 1 teskje vaniljesukker
  • 1 kopp frosne eller ferske blåbær

Slik gjør du det:

Varm ovnen til 200 grader. Skal du bruke et muffinsbrett, må du smøre muffinsformene før du bruker de. Skal du bruke papirformer, setter du disse klar.

Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Bland inn fettet, til blandingen får en smule-lignende konsistens.

I en liten bolle skal du så blande egg, melk og vaniljeekstrakt. Bruker du vaniljesukker i steden for vaniljeekstrakt, blander du dette i melblandingen.

Bland melblandingen med eggeblandingen, men pass på at du ikke rører for mye. Blandingen skal være litt klumpete. Vend inn blåbærene i røren og fordel i muffinsformene.

Stek i ovenen i 20-25 minutter, eller til de er ferdige.

Kan serveres varme eller avkjølt.

LES OGSÅ:

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER!