BI har gjennomført kundeundersøkelsen i 15 år for å finne ut hvilke bedrifter som får tommelen opp av norske forbrukere. Flytoget har tidligere gjort seg bemerket på Bis undersøkelse, og gikk til topps både i 2008 og 2010.

I fjor måtte Flytoget se seg slått av mobilselskapet One Call, men i år troner selskapet igjen på topp.

– Vi er selvføgelig veldig fornøyde med å være på toppen igjen, og Flytogets plasseringer er et resultat av kontinuerlig jobbing over tid, sier kommunikasjonssjef Lena Angela Nesteby til NRK.no.

Historisk resultat

One Call fikk lik poengsum som i fjor, men kunne ikke måle seg med Flytoget som nådde en kundetilfredshetsscore på 85,8 poeng av maksimalt 100 oppnåelige. Dette er den høyeste poengsummen som noensinne er målt av Norsk Kundebarometer.

Nesteby mener kontinuitet og kundeforståelse er nøkkelen til suksess.

– Man må vite hva som er viktig for kundene og bygge strategien der etter. Våre kunder setter punktlighet som det aller viktigste, og i år har vi en punktlighet på 96 prosent. Dessuten satser vi på service under reisen og vil at alle som reiser med Flytoget skal ha en god opplevelse, forklarer hun.

Finn.no tok andreplassen, mens Toyota kjørte seg opp til en sterk tredjeplass på årets oversikt.

– Dette viser at Toyota har manøvrert seg gjennom finanskrisen med både æren og kundens tilfredshet og lojalitet i behold, sier Pål Rasmus Silseth, som er prosjektleder for Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI.

– Har skjerpet seg

Mer enn 8900 norske forbrukere har deltatt i årets undersøkelse, og fortalt hvor fornøyd de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester fra. Til sammen har 192 virksomheter fra 40 ulike bransjer fått sin årlige dom fra norske forbrukere.

– Stadig fokus på service og kundetilfredshet har bidratt til at norske bedrifter har skjerpet seg i konkurransen om å vinne kundenes gunst.

Men ikke alle norske bedrifter har bidratt like mye til det positive helhetsresultatet. Nederst i årets undersøkelse finner vi Lindex, Dagbladet, Odin Kapitalforvaltning og DnB Kapitalforvaltning, som får resultater helt nede på 50-tallet i kundetilfredshet.