IKEA tilbakekaller speildør

Den store Aurland-speildøren på PAX-garderobeskapet kan løsne og falle av og knuses.

Tilbakekalte dører

Disse dørene trekkes tilbake.

Foto: Montasje / IKEA
Jan Christian Thommese

De som har den aktuelle datostemplingen må bytte døren umiddelbart, sier Jan Christian Thommesen fra IKEA.

Foto: IKEA

IKEA har hittil fått inn 14 rapporter om at speildøren har løsnet.

Så langt er kun én person lettere skadet, men flere av speildørene trekkes nå tilbake.

- Rapportene har kommet fra Tyskland og Russland, som har de største markedene for slike dører. Den skadede personen er fra Tyskland, og det var snakk om en liten rift, sier Jan Christian Thommesen, kommunikasjonsrådgiver IKEA Norge til NRK.no.

Solgt i hele Norge

Hittil er det solgt 1649 speildører i Norge, fordelt på de forskjellige varehusene.

- Vi ønsker at kunder som har kjøpt en slik speildør de tar kontakt med kundeservice på 81544000, da får de anvisninger om hvordan de går frem for å sjekke datostemplingen som står på dørene, forklarer han.

De som har den aktuelle datostemplingen må bytte døren umiddelbart.

- Da vil kunden få en anvisning om hvordan de skal demontere døra. Speildøren kan enten byttes i en annen modell eller kunden kan få pengene tilbake, forteller Thommessen.

Ikke første gang

I forrige uke stod en annen av IKEAs garderobedører på EUs liste over farlige produkter.

Også denne skyvedøren kunne falle av og knuses.

- Skyvedøren selges i Norge, men ikke det partiet som måtte tilbakekalles, presiserer Thommessen.

Døren som nå trekkes tilbake produseres av samme leverandør som ELGÅ FENDSTAD, som har vært tilbakekalt i andre land siden 22. september.

Parallelle undersøkelser påviste lignende problemer for et begrenset antall PAX AURLAND-speildører, som for ELGÅ FENSTAD.

Livsstil:

TV og radio

For å lykkes som gründer må man kjenne sitt marked. Vi møter den unge mannen bak brillemerket Frank Walton som utfordrer det norske brillemarkedet. Kvinnene bak billeoppdrett-firmaet Myldregaard utvikler spiselige bille-oppskrifter. Programleder Christian Strand tester ut sin gründeridé på Norges største pappa-bloggere. (2:4)
Ultraløpere løper helst konkuranser lenger enn et maraton. Marit, Frode og Leif skal løpe Oslofjorden Rundt, fra Moss til Horten, i opp mot 24 timer. For småbarnsmoren Marit (38) passer det dårlig med en kneskadde rett før løpet. (1:3)
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)