Hummer uten visum arrestert

Britiske myndigheter har slått klørne i en ulovlig innvandrer fra USA, før inntrengeren kunne slå klørne i dem. Arrestanten er nemlig en hummer, som britene har døpt Rocky.

Tjenestemenn i London forsøkte torsdag å finne ut hva de skal gjøre med Rocky, som ble funnet i en teine ved den engelske sørkysten.

Han gikk trolig i teinen etter at han ble kastet over bord fra et cruiseskip i Kanalen.

Rocky sitter nå på enecelle i akvariet i havnebyen Portsmouth, fordi reglene krever at levende dyr også skalldyr som kommer til Storbritannia, må holdes i karantene.

Akvariets sjef sier de vil søke om oppholdstillatelse for Rocky, for å avverge at han blir deportert.

(NTB)

Livsstil:

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Alkohol gjør noe med stemningen og er en naturlig del av mange sosiale settinger. Men hvor går grensen mellom å like alkohol og å være alkoholiker? Og hvorfor er det så vanskelig å være ærlige når vi synes noen drikker for mye, spør programleder Helene Sandvig. Programleder Truls Pedersen lærer knep for å klatre bedre. Klatrer Tina Johnsen tar han med på bratte utfordringer innendørs og ute i naturen. Hvor ofte trenger man egentlig å vaske håret med shampoo? "No poo" - alternativene til hyppig shampoobruk brer om seg.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)