Føler seg misbrukt av sjokoladeselskap

Politiinspektør Hanne Kristine Rohde føler seg misbrukt av Sjokoservice Norge etter at hun er fremstilt som en talsperson for den omstridte helsesjokoladen Xocai.

Hanne Kristine Rohde og Sjokoservice

Hanne Kristine Rohde er leder av Leder av Seksjon for volds og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Hun føler seg misbrukt av et firma som selger en sjokolade som skal ha god helseeffekt.

Foto: NTB Scanpix/ Skjermdump Sjokoservice Norge

NRK.no skrev i går om hvordan firmaet Sjokoservice Norge skal ha truet to bloggere som skrev kritisk om sjokoladen Xocai. Firmaet påstår at sjokoladen har helsebringende effekt, og bloggerne mente de kunne dokumentere at helseeffekten ikke var som lovet.

Bloggerne sier til NRK.no at de ble truet med store søksmål og opplevde situasjonen som ubehagelig.

I dag går også Oslos politiinspektør Hanne Kristine Rohde ut med kritikk av Sjokoservice Norge. På firmaets hjemmesider ligger det en artikkel der Rohde skryter av Xocai. Men denne fremstillingen mener Rohde er feil.

– Jeg vil ha meg frabedt å bli brukt i produktreklame uten å ha blitt spurt først. Jeg har nå sendt e-post til selskapet og bedt om at de fjerner dette fra alle nettsider det ligger ute på, sier Rohde til Dagbladet.

Nevnte sjokoladen i intervju

Artikkelen er hentet fra et intervju i magasinet Bedre Helse, hvor Rohde nevnte Xocai som en av søtsakene hun unner seg i en travel hverdag.

gunnar tjomlid

Gunnar Tjomlid er en av bloggerne som mener han har blitt truet av Sjokoservice Norge.

Foto: Privat

–- Jeg ble intervjuet om kosthold, og om hva jeg spiser og gjør for å holde meg gående i en krevende sjefsjobb. Da jeg fikk spørsmål om hva jeg liker av søtsaker sa jeg at jeg var glad i mørk sjokolade og nevnte vel at jeg synes sjokoladen Xocai er veldig god, sier Rohde.

Produktene fra Sjokoservice Norge skal ifølge produktbeskrivelsen styrke immunforsvaret, bedre hukommelsen, være forebyggende mot infeksjoner og betennelser, og ha flere andre gunstige helseeffekter.

– Ingen bindinger til Sjokoservice Norge

Rohde ble først klar over koblingen til Xocai i dag. Hun forklarer til Dagbladet at hun aldri har snakket om sjokoladens påståtte helsegevinst, men kun at den smaker godt.

– Jeg har ingen bindinger eller økonomiske ressurser til Sjokoservice Norge og ønsker ikke å bli brukt på denne måten.

NRK.no har gjentatte ganger prøvd å få tak i representanter for firmaet for å få en kommentar til de siste par dagers kritikk, men selskapets talsmann er for tiden på ferie og er ikke tilgjengelig.

Livsstil:

TV og radio

For å lykkes som gründer må man kjenne sitt marked. Vi møter den unge mannen bak brillemerket Frank Walton som utfordrer det norske brillemarkedet. Kvinnene bak billeoppdrett-firmaet Myldregaard utvikler spiselige bille-oppskrifter. Programleder Christian Strand tester ut sin gründeridé på Norges største pappa-bloggere. (2:4)
Ultraløpere løper helst konkuranser lenger enn et maraton. Marit, Frode og Leif skal løpe Oslofjorden Rundt, fra Moss til Horten, i opp mot 24 timer. For småbarnsmoren Marit (38) passer det dårlig med en kneskadde rett før løpet. (1:3)
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)