Deilig løksuppe til fire personer
- 1,1 kg løk, skrelt og skåret i tynne skiver
- en håndfull frisk timian, bare bladene
- 6 hvitløksbåter, skåret i tynne skiver
- 1 laurbærblad
- olivenolje
- en klatt smør
- 1,3 liter med kylling- eller grønnsaksbuljong
- salt og pepper
- 1 baguette eller ciabatta
- 115 gram ost
Stek løken i en stekepanne på svak varme sammen med timian, hvitløk, laurbærblad, olivenolje og smør. Ha lokk på pannen og la det surre i 15 minutter uten at det tar farge. Rør regelmessig.
LES OGSÅ:
Fjern så lokket, øk varmen og stek løken gyllenbrun, slik at de får en sødme i smaken. Tilsett buljongen og skru ned varmen. La det småkoke i 20 minutter.
Salte og pepre etter smak, fjern laurbærbladet, øs opp i serveringsboller og plasser bollene på et stekebrett. Riv brødet i store biter og legg på toppen av hver bolle med suppe. Drypp litt olivenolje over og legg så osten på toppen. Gratiner i ovnen til osten er smeltet og brødet har fått litt farge.
God appetitt!
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
LES OGSÅ: