Etterlysning: Innsjø forsvunnet

En innsjø på størrelse med ti fotballbaner er som sunket i jorden.

Patagonia
Foto: EDUARDO DI BAIA / AP

Kilde: Reuters

Den mystiske forsvinningen skjedde i Patagonia i vår.

En innsjø i Magallaneregionen sør i Chile er plutselig borte.

- I mars patruljerte vi området og alt var normalt. Vi kom tilbake i mai og fant ut at innsjøen var fullstendig borte, sier Juan Jose Romero i det chilenske skogselskapet CONAF til Reuters .

Innsjøen var på mellom 40 000 og 50 000 kvadratmeter og bestod av smeltevann fra breer i fjellene rundt.

En teori er at vannet har forsvunnet ned i jorden.

Chile har opplevd flere tusen mindre jordskjelv i år. Et av disse kan ha skapt et hull i bakken som har fungert som et sluk, skriver Reuters.

Livsstil:

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Alkohol gjør noe med stemningen og er en naturlig del av mange sosiale settinger. Men hvor går grensen mellom å like alkohol og å være alkoholiker? Og hvorfor er det så vanskelig å være ærlige når vi synes noen drikker for mye, spør programleder Helene Sandvig. Programleder Truls Pedersen lærer knep for å klatre bedre. Klatrer Tina Johnsen tar han med på bratte utfordringer innendørs og ute i naturen. Hvor ofte trenger man egentlig å vaske håret med shampoo? "No poo" - alternativene til hyppig shampoobruk brer om seg.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)