Bakers cyste

Hvordan skal man behandle Bakers cyste? Allemennlege Jørgen Skavlan svarer.

Spørsmål

Er operasjon i kneet for å forebygge systen det riktige - altså fjerne årsaken til systen? Og hva er prognosen for at kneet skal bli bedre? Hva vil du anbefale - operasjon eller vente og se?

Jørgen svarer

Hei. En Bakers cyste er i seg selv ufarlig og ikke noe man skal gjøre noe med.

Ofte er det dog slik at en slik cyste er tegn på at man har eller har hatt en skade eller har slitasje i kneets indre strukturer som menisker/leddbånd/brusk eller lignende. Da er det viktig å behandle årsaken og ikke cysten i seg selv.

Lykkke til!

Hilsen

Jørgen Skavlan

Spesialist i allmennmedisin

Lyd og video

Lenker

Livsstil:

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Alkohol gjør noe med stemningen og er en naturlig del av mange sosiale settinger. Men hvor går grensen mellom å like alkohol og å være alkoholiker? Og hvorfor er det så vanskelig å være ærlige når vi synes noen drikker for mye, spør programleder Helene Sandvig. Programleder Truls Pedersen lærer knep for å klatre bedre. Klatrer Tina Johnsen tar han med på bratte utfordringer innendørs og ute i naturen. Hvor ofte trenger man egentlig å vaske håret med shampoo? "No poo" - alternativene til hyppig shampoobruk brer om seg.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)