Rupert Murdoch - Rupert Murdoch overtok The Times i 1981. Nå kan konflikten med daværende redaktør Harold Evans bli film. - Foto: KI PRICE / Afp

Rupert Murdoch overtok The Times i 1981. Nå kan konflikten med daværende redaktør Harold Evans bli film.

Foto: KI PRICE / Afp

Vil lage film om Murdoch-konflikt

En ny film om Rupert Murdoch kommer på et ubeleilig tidspunkt for mediemogulen. Avlyttingsskandalen gjør at han etterforskes i flere land, og det ventes flere rettssaker i nær fremtid.

I 1981 ble den britiske avisa The Times og søsteravisa The Sunday Times kjøpt opp av mediemogulen Rupert Murdoch i en kontroversiell overtagelse.

Dette ble starten på en åpenlys maktkamp mellom avisas nye eier og redaktør Harold Evans.

Stor uenighet

Evans hadde vært redaktør i Sunday Times i 14 år før Murdoch tok over. Han ble utnevnt til sjefredaktør i The Times, men forholdet til den nye sjefen ble raskt problematisk.

Murdoch og Evans utkjempet mange feider, og Evans anklaget sin nye sjef for å prøve å skaffe seg redaksjonell kontroll over avisa. Kampen endte med at Evans trakk seg i protest etter et år i jobben, og Murdoch oppnådde full kontroll over de to avisene.

Ifølge Variety har et britisk produksjonsselskap nå planer om å lage film av maktkampen.

Etterforskes etter avlytting

Rupert Murdoch har vært under sterkt press etter at avlyttingsskandalen hos News of the World ble kjent. Han la ned hele avisa for å dempe omfanget av skandalen, men kunne ikke forhindre at etterforskningen satte søkelyset på flere av mediemogulens aviser.

44 involverte har til nå blitt arresterte i Storbritannia, og nylig begynte amerikanske myndigheter etterforskningen av Murdochs aviser i USA.

Murdoch har ikke kommentert filmplanene, men i en tid der det foregår etterforskninger og rettssaker i både Storbritannia og USA, jubler han neppe for mer oppmerksomhet rundt sin person og metodene han har brukt for å bygge opp medieimperiet Newscorp.

– Historiene om Murdochs selskaper her og i USA har ført historiske hendelser nærmere oss i tid, sier filmens kreative direktør Leon Lecash, i en pressemelding gjengitt av The Daily Beast.

Gjensyn med «Jernkvinnen»

Filmen er basert på boka «Good Times, Bad Times», som er Harold Evans opplevelse av konflikten med Rupert Murdoch.

«Good Times, Bad Times» vil etter all sannsynlighet ha Margaret Thatcher i en fremtredende rolle. Murdoch og Thatcher skal ha hatt hemmelige møter, der Murdochs planer om å kuppe The Times fikk støtte fra statsministeren. Murdoch har imidlertid nektet for at disse møtene har funnet sted.

Margaret Thatcher ble i fjor spilt av Meryl Streep, som ble belønnet med en Oscar for innsatsen i den biografiske filmen «The Iron Lady».

Det er ikke kjent når filmprosjektet vil settes i gang, eller hvem som får rollene som Murdoch og Evans.

Siste nytt: Kultur

 • Mark Hamill - Foto: Jonathan Short / NTB Tema
  Foto: Jonathan Short / NTB Tema

  Hamill: – En uventet gave

  Mark Hamill, som spilte den unge kjekkasen Luke Skywalker i de tre første «Star Wars»-filmene, kaller sin medvirkning i den nye filmen for «en uventet gave».

  Det var sterkt for ham å komme tilbake til filmsettet etter mer enn 30 år, siden det brakte tilbake så mange minner, forteller Hamill (62) til BBC.

 • Uma Thurman - Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema
  Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema

  Uma klar for kjøkkenet

  Uma Thurman er nyeste skuespiller klar for kokkefilmen der Bradley Cooper spiller ambisiøs chef. Den 44 år gamle «Kill Bill»-stjernen gjør dermed Sienna Miller og Emma Thompson selskap i regissør John Wells' film om kokkegeniet som vender hjem til London for å starte sin egen restaurant.

 • Aktiv Ace Frehley

  Allerede før han har sluppet sitt nye studioalbum, har den tidligere Kiss-gitaristen Ace Frehley planene klare for sin neste utgivelse.

  – Mitt neste album skal bare være covere og remikser, og det vil bli noen gjesteartister på det. Det burde være klart i løpet av neste år. Jeg har allerede begynt å jobbe med det, sier han til byrået Wenn.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.