Rupert Murdoch - Rupert Murdoch overtok The Times i 1981. Nå kan konflikten med daværende redaktør Harold Evans bli film. - Foto: KI PRICE / Afp

Rupert Murdoch overtok The Times i 1981. Nå kan konflikten med daværende redaktør Harold Evans bli film.

Foto: KI PRICE / Afp

Vil lage film om Murdoch-konflikt

En ny film om Rupert Murdoch kommer på et ubeleilig tidspunkt for mediemogulen. Avlyttingsskandalen gjør at han etterforskes i flere land, og det ventes flere rettssaker i nær fremtid.

I 1981 ble den britiske avisa The Times og søsteravisa The Sunday Times kjøpt opp av mediemogulen Rupert Murdoch i en kontroversiell overtagelse.

Dette ble starten på en åpenlys maktkamp mellom avisas nye eier og redaktør Harold Evans.

Stor uenighet

Evans hadde vært redaktør i Sunday Times i 14 år før Murdoch tok over. Han ble utnevnt til sjefredaktør i The Times, men forholdet til den nye sjefen ble raskt problematisk.

Murdoch og Evans utkjempet mange feider, og Evans anklaget sin nye sjef for å prøve å skaffe seg redaksjonell kontroll over avisa. Kampen endte med at Evans trakk seg i protest etter et år i jobben, og Murdoch oppnådde full kontroll over de to avisene.

Ifølge Variety har et britisk produksjonsselskap nå planer om å lage film av maktkampen.

Etterforskes etter avlytting

Rupert Murdoch har vært under sterkt press etter at avlyttingsskandalen hos News of the World ble kjent. Han la ned hele avisa for å dempe omfanget av skandalen, men kunne ikke forhindre at etterforskningen satte søkelyset på flere av mediemogulens aviser.

44 involverte har til nå blitt arresterte i Storbritannia, og nylig begynte amerikanske myndigheter etterforskningen av Murdochs aviser i USA.

Murdoch har ikke kommentert filmplanene, men i en tid der det foregår etterforskninger og rettssaker i både Storbritannia og USA, jubler han neppe for mer oppmerksomhet rundt sin person og metodene han har brukt for å bygge opp medieimperiet Newscorp.

– Historiene om Murdochs selskaper her og i USA har ført historiske hendelser nærmere oss i tid, sier filmens kreative direktør Leon Lecash, i en pressemelding gjengitt av The Daily Beast.

Gjensyn med «Jernkvinnen»

Filmen er basert på boka «Good Times, Bad Times», som er Harold Evans opplevelse av konflikten med Rupert Murdoch.

«Good Times, Bad Times» vil etter all sannsynlighet ha Margaret Thatcher i en fremtredende rolle. Murdoch og Thatcher skal ha hatt hemmelige møter, der Murdochs planer om å kuppe The Times fikk støtte fra statsministeren. Murdoch har imidlertid nektet for at disse møtene har funnet sted.

Margaret Thatcher ble i fjor spilt av Meryl Streep, som ble belønnet med en Oscar for innsatsen i den biografiske filmen «The Iron Lady».

Det er ikke kjent når filmprosjektet vil settes i gang, eller hvem som får rollene som Murdoch og Evans.

Siste nytt: Kultur

  • Ny smakebit fra Foo Fighters

    Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.