Video Verdens beste SFO - Foto: Nyhetsspiller /

Verdens beste SFO er tilbake med start på lørdag. Åtte episoder skal vises i påsken.

Verdens beste SFO er tilbake: – Vi er litt rampete i virkeligheten også

Rampegjengen fra «Verdens beste SFO» er tilbake på skjermen i påsken. Skuespillerne innrømmer å være litt rampete også i virkeligheten.

Humorserien «Verdens beste SFO» ble en stor suksess på tv, og nett med rekordmange treff sist sesong. På lørdag er gjengen tilbake med flere smil og skøyerstreker – og ikke minst må de ordne opp når de voksne lager problemer.

Litt rampete også i virkeligheten

De unge skuespillerne møtes over en Pizza på Peppes, for å se de første episodene av de nye «Verdens beste SFO» sammen. Alle er spente på de åtte nye episodene og reaksjonene som vil komme fra folk de kjenner i etterkant.

– Da serien ble sendt var det mange som kjente oss igjen, snakket til oss og fulgte etter oss på gata, sier de unge skuespillerne. Alle drømmer om å jobbe som skuespillere i fremtiden.

– Det har vært så gøy, sier de. Mellom taco og pizzaspising kommer det frem at de nok er litt rampete også privat. En av dem har til og med tømt honning i sokkene på en som fortjente det. Hvem av dem får du kanskje vite om du leser videre.

Jonas Abdulbasid Harun, Sole Heyerdahl og Iben Vagle - Jonas Abdulbasid Harun, Sole Heyerdahl og Iben Vagle spiser seg gjennom en ny episode av Verdens beste SFO. - Foto: Tonje Bergmo / NRK

Jonas Abdulbasid Harun, Sole Heyerdahl og Iben Vagle spiser seg gjennom en ny episode av Verdens beste SFO.

Foto: Tonje Bergmo / NRK
– Enda morsommere denne gangen

Både klomsete Sofus (Jonas Abdulbasid Harun) og Johanne, som elsker å mekke (Iben Vagle) kjenner vi fra sist gang serien ble sendt. Også Norah (Anna Celine Bredal), som har litt lett for å skrøne og Yosef (Luca Thompson), som legger smarte planer er med i sesong 2.

– Jeg synes serien er blitt enda morsommere denne gangen, sier Iben Vagle, som i en av scenene ble heist opp i toppen av flaggstanga helt på ordentlig.

– Det gjorde litt vondt, de selene gnagde. Men jeg lo veldig mye, sier hun.

Video De voksne i Verdens beste SFO - Foto: Nyhetsspiller /

De voksne roter det til for seg selv i Verdens beste SFO.

Ny gutt i gjengen

I de nye episodene har Nico flyttet ut av byen, men barna får en ny gutt i gjengen: Alex (Sole Heyerdahl) har lomma full av skøyerstreker og et smil på lur. Han sier det har vært veldig gøy å være med på innspillingene.

– Jeg blir litt flau når jeg ser meg selv på tv, og jeg gruer meg litt til kanskje å bli gjenkjent på gata, sier Sole Heyerdahl.

Han har sklidd rett inn i SFO-gjengen, som en tendens til å vikle seg inn i situasjoner de ikke aner hvordan de skal komme seg ut av. Dagene blir aldri like på SFO.

– Jeg synes det er skikkelig kult å være på tv, men noen episoder er pinlige. For eksempel måtte vi stå ute i underbuksa en gang. Det var flaut, sier Vagle.

Verdens beste SFO - De er tilbake! Åtte nye episoder med humorserien «Verdens beste SFO» skal vises i påsken. Og det starter på lørdag.
Nordisk Film

De er tilbake! Åtte nye episoder med humorserien «Verdens beste SFO» skal vises i påsken. Og det starter på lørdag.

Foto: Nordisk Film
Er de sånn i virkeligheten?

Selv om de innrømmer å være rampete også i virkeligheten, er de litt uenige om de ligner på karakterene de spiller også i virkeligheten.

– Jeg visste ikke engang hva en skiftnøkkel var da jeg begynte, sier Iben Vagle, alias Johanne. Men, hun har lært mye om verktøy under innspillingen.

Jonas Abdulbasid Harun, eller Sofus som han heter i serien, innrømmer at han faktisk er ganske klossete, og at han faktisk blir ertet litt for det. Iben Vagle tar ham i forsvar:

– De er bare misunnelige på deg, sier hun.

Blir gjenkjent på gata

Begge kan fortelle at de ble gjenkjent på gata etter første sesong i serien.

– Først hvisker og tisker de, så kommer de kanskje bort og spør om det er jeg som spiller Sofus. Jeg svarer ja, de ler, og så forsvinner de, sier Harun og ler.

De forteller også at de kranglet ganske mye i begynnelsen, da de ikke kjente hverandre, men at nå går det mye bedre. Og så innrømmer de at de er litt rampete også i virkeligheten. Men, hvem som helte honning i noens sokk får bli en hemmelighet. Noe privatliv skal de jo ha også.

Verdens beste SFO, sesong 2, sendes i åtte episoder på NRK fra lørdag 31. mars klokken 10.00.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.