Side Brok, eller "sagge-bukse", er et av hip hops viktigste plagg, og det denne gruppen gjør er å turnere både teknikken og innholdet i hip hop og rap med stor fortellerevne, kjærlighet til hjembygda og en lite puritansk holdning til hva som er lov innenfor genren.

Side Brok følger nå opp suksessdebuten «Høge Brelle» fra 2004 med elleve snapshots fra ungdomstida med ugagn, fyll, sex og en passe ukorrekt overdose med harry og arrogant sjølskryt. Rappingen til Runar Gudnason er et naturlig midtpunkt, selv om stemmen hans er skingrete og fremdeles ikke noe for alles smak.

Organisk

Starten «Inn» og avslutningen «Ut» fungerer sikkert helt fint som konsert-fyllstoff for et publikum godt i siget, men på plate føles disse sporene som unødvendig funk-jamming. Det fungerer mye bedre der Side Brok viser tyngde, med nye og mørkere sider som er både troverdige og godt fortalt.

I «Mas» er Runar Gudnason, også kjent som Sjef R eller Thorstein Hyl III, i den mentale kjelleren der det å lage rim er eneste redning. Med låter som «Godt Forbilde» og «Kjeltring» groover det kledelig organisk med feitere og dypere bass enn Side Brok har vist før.

Musikalsk er ikke «Kar me kjøme frå» en veldig spennende plate, men den er herlig uhøytidelig med mange tekster og rim som går utenpå det meste av norsk rap. Ofte er de rytmiske mitraljøse-serier med gode og moderne bygdefortellinger. Side Brok er ikke heldige med dancehall-underlaget på sporet «Sjarmør», men teksten er morsom og kanskje det mest harry eksempelet jeg har hørt av skitten rap på norsk.

Kulturnytt, NRK P2, 7. februar 2006

Lyd og video