Hopp til innhold

Ukjent fjes blir Lisbeth Salander i USA

Ukjente Rooney Mara har fått rollen som Lisbeth Salander i Hollywood-filmatiseringen av Stieg Larssons krimroman «Menn som hater kvinner».

 Rooney Mara

Rooney Mara har fått rollen som Lisbeth Salander.

Foto: HO / Reuters

Rooney Mara

Valget av Rooney Mara beskrives som overraskende.

Foto: Mark Mainz / Ap

Det har lenge spekulert i hvem som skal ha hovedrollen i den amerikanske versjonen av Stieg Larssons Millennium-trilog.

Etter at regissør David Fincher måtte gi opp å få med seg stjerner som Nathalie Portman, Ellen Page og Kristen Stewart, stod kampen om den attraktive hovedrollen mellom fire betraktelig mindre etablerte skuespillere.

Overraskende valg

Valget av Rooney Mara beskrives som overraskende. Hun har blant annet medvirket i den ferske nyinnspillingen av kultfilmen «Terror på Elm Street» og har vært med i et par TV-serier, skriver NTB.

Rollen som Lisbeth Salander omtales som den største kvinnerollen på mange år i Hollywood. Hvis filmen blir en suksess, kan den bli et voldsomt karriereløft Mara.

Daniel Craig skal spille Mikael Blomkvist. Craig har blant annet har framstilt James Bond på lerretet tidligere. Filmen skal regisseres av David Fincher, og innspillingen begynner i Sverige i høst.

På engelsk blir filmtittelen «The Girl with the Dragon Tattoo», opplyste filmselskapet Colombia mandag.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP