Hopp til innhold

U2 avviser EODM-opptreden i Paris

Flere medier har i helgen meldt av Eagles of Death Metal skulle spille med U2 i Paris søndag. Det avviser det irske bandet.

U2

KONSERTER: U2 måtte avlyse to konserter i Paris som følge av terrorangrepene 14. november. Søndag og mandag skal de spille de to konsertene på AccorHotels Arena. Da altså uten Eagles of Death Metal.

Foto: Alessandro Di Marco / Ap

Både TV 2 og VG meldte i helgen at det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal (EODM) skulle returnere til Paris på søndag for å spille på konserten til U2.

Det samme gjorde amerikanske Billboard. Ifølge deres kilder skulle EODM opptre sammen med U2 på deres siste sang.

Det viser seg å være feil. På sine egne nettsider skriver det irske bandet at ryktene ikke stemmer.

– Vi er tilbake i Paris, og det føles godt å være her. Noen har sagt at Eagles of Death Metal vil opptre sammen med oss på scenen i kveld. Det stemmer ikke, skriver bandet.

Overraskelsesgjest

I stedet vil en annen overraskelsesgjest dukke opp under bandets konsert på AccorHotels Arena.

– Vi har en annen overraskelsesgjest planlagt for kveldens show, skriver dem.

Terrorhandlingene i Paris tvang U2 til å avlyse sine to planlagte konserter. De skal bandet nå spille søndag og mandag.

Franske Le Monde skriver at EODM kan opptre sammen med U2 på mandag, men det er enda ikke bekreftet.

Vil tilbake

Eagles of Death Metals konsert på Batclan

BATACLAN: Eagles of Death Metal spilte på Bataclan i Paris den kvelden 89 personer mistet livet.

Foto: Marion Ruszniewski / Afp

Eagles of Death Metal spilte som kjent på konsertlokalet Bataclan under terrorangrepene i Paris fredag 14. november.

I et intervju med nettstedet VICE snakket EODM-medlemme ut om hva som skjedde under den tragiske hendelsen.

Der lovet de blant annet å komme tilbake til Paris og ytret et ønske om å være de første som spiller på Bataclan når det gjenåpner.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Paris og spille der. Jeg vil at vi skal være det første bandet som spiller på Bataclan når det åpner igjen. Jeg var der da lyden stilnet. Vennene våre kom dit for å høre på rock 'n' roll, men døde. Jeg vil dra tilbake dit og leve, sa vokalist Jesse Hughes.

Bandet Eagles of Death Metal snakker ut etter angrepet

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober