Hopp til innhold

Tyldum: – Neste gang tar vi med statuettene hjem

Morten Tyldum var strålende fornøyd med en pris av åtte mulige, og hyller manusforfatter Graham Moore.

Morten Tyldum: - En stor opplevelse

Morten Tyldums film «The Imitation Game» tapte i flere av de gjeveste kategoriene, men manusforfatter Graham Moore mottook pris for beste tilrettelagte manus. Moore holdt en følelsesladet tale, som har blitt hyllet på sosiale medier.

– Det var kjempegøy, og veldig emosjonelt med Graham . Vi har jobbet sammen så lenge, vi har sittet seks måneder i et rom og jobbet. Han ga den beste talen, og det betydde mye at han vant. Vi er kjempefornøyd.

Er det et plaster på såret eller mer?

– Det er så mye mer. Vi håpet på en eller to statuetter, og å få den for historien vår er fantastisk. Neste gang tar vi statuetten med hjem, sa Tyldum med ett smil.

Skal ta ett par hviledager

Tyldum ankom den norske festen til motemerket Moods of Norway sammen med kona Janne, og ble møtt med rungende applaus. Morten og Janne Tyldum fikk ikke kommet inn døra før alle de norske journalistene kastet seg over dem og bombarderte ekteparet med spørsmål.

Han syns det er spesielt å være en del av Oscar-sirkuset.

– Jeg føler meg etablert i Hollywood nå. Det mest spesielle med reisen er alle menneskene vi har blitt kjent med. Jeg føler meg som en del av dette sirkuset.

Nå skal regissøren ta ett par hviledager før han begynner med nye prosjekter.

– Vi har et eget prosjekt, og jeg har flere filmtilbud. Et par dager fri og så skal jeg begynne å jobbe igjen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.