Hopp til innhold

Tyldum-film kan stoppes av økonomi

Ifølge et amerikansk nettsted skal skuespillernes lønn i den nye storsatsingen «Passengers» ha skapt utfordringer.

Morten Tyldum i LA

SUKSESSFULL: Regissør Morten Tyldum har blitt et kjent navn både i norsk og utenlandsk filmbransje.

Foto: Cathrine Elnan/NRK

Den norske regissøren Morten Tyldums film, «The Imitation Game» vant Oscar tidligere i år. Like etter den gjeve prisen ble det klart at Tyldum skal regissere Sonys neste sci-fi-blockbuster «Passengers»

Både Chris Pratt og Jennifer Lawrence har sagt ja til å være med, nå driver vi og finner ut av timeplanene til skuespillerne. Jennifer Lawrence har X-Men og forpliktelser til Hunger Games. Men det ser veldig positivt ut. Vi starter i så fall i september, har Tyldum tidligere fortalt til NRK.

Nå melder Montages at mediehuset The Hollywood Reporter frykter økonomi kan skape startvansker for filmen.

Millionlønnen til skuespillerne Jennifer Lawrence (20 millioner dollar), Chris Prat (ti millioner dollar), og Tyldum (tre millioner dollar), skaper en så stor preproduksjonsutgift at Sonys ferske studiosjef Tom Rothman skal ha fått kalde føtter

Filmens produsent, Neal Moritz er derimot ikke nevneverdig bekymret.

– Det er de to største stjernene i verden. Vi lager filmen til en rimelig pris. Det er et flott script. Alt er bra, sier Moritz til The Hollywood Reporter.

Ifølge THR skal filmens totalbudsjett havne på mellom 80 og 95 millioner dollar.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.