Hopp til innhold

Twitter blir mer selfie-vennlig

En ny oppdatering gjør at billeddeling blir viktigst også i Twitter-appen. Twitter, som har vært en viktig arena for debatt, tar etter de andre sosiale mediene.

Rise of the Selfie Michelle Rodriguez

Å ta bilder av seg selv er blitt en av mobiltelefonens viktigste funksjoner. Flere sosiale medier gjør suksess med å fokusere på billeddeling. Nå gjør Twitter det samme.

Foto: Dan Steinberg / Ap

Å ta selvportrett med mobiltelefonen og dele dem i sosiale medier har blitt så populært at ordet for trenden, selfie, ble kåret til årets nyord av Oxford Dictionaries.

Helle Thorning-Schmidts selfie

Aviser verden over omtalte selfien Helle Thorning-Schmidt tok sammen med Barack Obama og David Cameron under Nelson Mandelas minnemarkering.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

De siste ukene har selfiebilder tatt av statsledere fått omtale verden rundt, alt startet av bildet Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt tok sammen med Barack Obama og David Cameron under Nelson Mandelas minnemarkering.

Twitter gir bildene prioritet

Nå lar Twitter, et av viktigste sosiale mediene for å dele korte tekster, seg påvirke av trenden.

Lillejulaften kom en ny oppdatering av Twitter-appen. Oppdateringen gjør billeddeling til en langt viktigere funksjon enn før.

Det tidligere tastaturet som dukket opp når man skulle sammenfatte en tweet, er byttet ut med direktetilgang til billedgalleriet på mobiltelefonen din.

Kan ikke endre standardinnstillingen

Ny innstilling i Twitter

Twitter-appen sender deg rett til billedgalleriet på din telefon, istedenfor tastaturet, slik den tidligere gjorde.

Foto: Gabrielle Graatrud

Billeddeling får nå førsteprioritet i Twitter-appen, og brukerne kan ikke forandre standardinnstillingen slik at tastaturet igjen blir førstevalg.

– Det er en liten Twitter-oppdatering, men den sender et sterkt budskap om hvordan selskapet forventer brukerne å tweete i fremtiden, skriver Kurt Wagner i Mashable.com.

– Med suksessen til apper som Snapchat og Instagram som fokuserer på bilder, er Twitters subtile endring en påminnelse om at selskapet ønsker at brukerne fortsetter å dele bilder, først og fremst, fortsetter Wagner.

Dette er foreløpig siste av flere oppdateringer Twitter har gjort for å gjøre sin tjeneste mer billedvennlig. Siden desember i fjor har Twitter lagt til flere billedfiltre, aktivert deling av bilder i direkte meldinger og endret nyhetsstrømmen til å vise større forhåndsvisning av bilder.

Gårsdagens oppdatering er foreløpig bare tilgjengelig for iOS. Det er ennå ikke sikkert når oppdateringen kommer for Android.

BOSNIA/ Men are silhouetted against a video screen with an Twitter logo as he poses with an Samsung S4 smartphone in this photo illustration taken in the central Bosnian town of Zenica

Twitter prioriterer billeddeling i den seneste oppdateringen av sin app, 23. desember.

Foto: DADO RUVIC / Reuters

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.