Hopp til innhold

TV-suksessen «Friends» vender tilbake

Alle de seks skuespillerne har sagt ja til å være med i et nytt Friends-program.

Friends. Jennifer Aniston.

DER FOR DEG: Gjennom ti sesonger kunne man følge de seks vennene i New York. Nå gjør de comeback. Fra venstre: Matthew Perry, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc og Lisa Kudrow.

Foto: NBC/NTB Scanpix

For de som vokste opp på nittitallet ble navnene Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe og Joey ble like legendariske som kafeen «Central Perk» og The Rembrandts låt «I'll Be There For You».

Nå vender i alle fall de seks kjente og kjære rollefigurene tilbake til TV-skjermen. Denne gang i en to timer lang spesialutgave av programmet, det skriver Entertainment Weekly.

Dediserer episoden til komiregissør

Friends

KULT-SERIE: Rundt 52,5 millioner amerikanske seere så avslutningsepisoden i 2004. Seriens skuespillere tjente 10 millioner kroner per episode i seriens 3 siste sesonger, og karakteren Rachel hadde en så populær hårsveis at jenter gikk til frisøren og ba om «en Rachel».

Foto: HO / REUTERS

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer har nemlig sagt ja til å være med på en hyllest til regissøren James Burrows.

Burrows har regissert over 50 TV-piloter og var medskaper av den langvarige TV-komedien «Cheers».

75-åringen var med på å lage 15 episoder av «Friends», TV-serien som så dagens lys i 1994 og fremdeles får nye seere på strømmetjenester og i reprisesendinger på norske TV-kanaler.

Selv om alle de seks skuespillerne har takket ja til å være med, kan det bli vanskelig å få hele gjengen med i samme scene.

– Jeg håper vi kan få alle seks i samme rom, men jeg er ikke sikker på om vi klarer det rent logistisk, sier Robert Greenblatt, styreleder i NBC Entertainment, ifølge Entertainment Weekly.

Avviste comeback-planer

Allerede i 2014 begynte ryktene å svirre om en mulig gjenforening. Men det ble avkreftet av Courtney Cox, som spiller Monica.

– Vi er alt for gamle til å vise hvordan vi ser ut. Nei, vi skal ikke gjøre noe slikt, sa hun for to år siden.

Spesialepisoden skal sendes 21. februar på NBC. Den originale serien ble sendt på amerikansk TV fra 1994 til 2004, og på norske TV 2 i tidsrommet 1996 til 2006 under navnet «Venner for livet».

Ikke overraskende er #friendsreunion trendende på Twitter onsdag kveld:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)