Hopp til innhold

Tre Små Kinesere på Den kinesiske mur

Tre Små Kinesere samles igjen - men ikke ikke i Norge denne gangen.

Tre Små Kinesere, Ulf Risnes, Baard Slagsvold og Øystein Hegge i 2003

Tre Små Kinesere skal igjen spille sammen - denne gangen i Kina.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tre Små Kinesere velger «hjemlandet» Kina når de spiller sammen for første gang siden 2005.

På kortur til Kina

Trøndergruppa Tre Små Kinesere besøker den kinesiske hovedstaden sammen med Oslo Reiselivskor på deres 15-årsjubileumstur 4.-8. oktober.

Koret består av sangere fra reiselivsbransjen i Oslo og Akershus.

- At Tre Små Kinesere har sagt ja til å samles igjen og attpåtil med gjenforening på Den kinesiske mur er fryktelig morsomt! Vi gleder oss enormt til å ha dem med og synge sammen med dem, sier korleder Tom Ødemark.

Vil isen smelte?

Tre Små Kinesere la i februar 2005 videre prosjekter med gruppa på is etter 15 års samarbeid.

Men som det står på deres offisielle hjemmeside: «Tiden vil vise om isen smelter, eller blir spist opp, og kineserne igjen samles for å spille sin egenartede versjon av norsk popmusikk».

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober