Lilyhammer 3:8 - Frank Tagliano (Steven van Zandt) spiller hovedrollen i «Lilyhammer».Rubicon TV

Frank Tagliano (Steven van Zandt) spiller hovedrollen i «Lilyhammer».

Foto: Rubicon TV

Tre av fem ser «Lilyhammer»

Dramaserien fra Oppland bare øker og øker. Onsdag ble det publikumsrekord igjen. Hele 1,073 millioner nordmenn så tredje episode av serien.

«Lilyhammer» er blant vinterens aller mest sette TV-programmer, med et snitt på over en million seere i løpet av tre episoder. I går hadde serien 1,073 millioner seere og en markedsandel på 58 prosent. Det betyr i klartekst at tre av fem nordmenn som så på TV, så på «Lilyhammer».

– Det er ny rekord for serien. Det skal mye til for å gå oppover, men gårsdagens episode har det høyeste tallet vi har hatt så langt, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen til NRK.no.

Se de tre første episodene i NRKs nett-tvspiller her.

Og det er ikke bare totaltallet som varmer. Med Lilyhammer er det 43 prosent av 20-29-åringer som skrur på NRK1, dobbelt så mange som vanlig i aldersgruppen som vanligvis heller velger de kommersielle kanalene.

Rett inn i «millionklubben»

Tallene plasserer Lilyhammer trygt i det man kan kalle millionklubben, de ypperste av norske seersuksesser. Serien går inn i selskap med Himmelblå, med Nytt på Nytt, Skavlan og Ingen grenser.

Hvorfor er det så mange som vil følge Frank Tagliano mafiaimperium i Oppland?

Årsaken er sammensatt, og kanskje heller ikke så hemmelig. Først og fremst mener Tolonen at serien har en god palett med norske skuespillere, en stjerne fra USA, en godt sammensydd historie, og selvfølgelig med all den humoren som er tydelig norsk.

LES OGSÅ: Lilyhammer slo sin egen rekord
LES OGSÅ: Bruce Springsteen skrøt av Little Steven i «Lilyhammer»

Samtidig har den ikke allverdens konkurranse i sendetida, med to amerikanske serier i de andre kanalene.

– Vi skal være ærlige med å si at de kommersielle kanalene ikke er på banen med toppinnholdet sitt, men det tatt i betraktig ville denne serien uansett hatt mange seere. Du får ikke en million seere uten at det er populært, sier han.

Populær blant amerikanerne

Mandag ble serien sluppet for 23 millioner kunder på den amerikanske nettjenesten Netflix. Selskapet vil ikke oppgi seertall, men forteller at mange av deres kunder allerede har pløyd seg seg gjennom samtlige åtte episoder.

Serien har fått gode anmeldelser i USA, som kanskje helst ser serien som en forlengelse av mafiasuksessen «Sopranos», som fikk en brå og for mange utilfredsstillende slutt i 2007. Hovedpersonen, Steven van Zandt, var en sentral skuespiller i serien, men Lilyhammer har ingen ytterligere tilknytning til Sopranos-universet.

Likevel ser avisa Los Angeles Times at Lilyhammer blir noe av et substitutt for Sopranosfansen, og belønner serien med gode anmeldelser. Hollywood Reporter mener serien er lett, men verdt en titt.

Serien er kjøpt inn av BBC , og skal også vises i Sverige, Finland og Tyskland.

Siste nytt: Kultur

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

 • US-2014-YOUNG-HOLLYWOOD-AWARDS-BROUGHT-TO-YOU-BY-SAMSUNG-GALAXY- - Foto: Frederick M. Brown / Afp
  Foto: Frederick M. Brown / Afp

  Bieber fikk veldedighetspris

  Justin Bieber har etter hvert blitt kjent for sine mange skandaler, men i natt ble artisten tildelt prisen «Champ Of Charity» under «Young Hollywood Awards», skriver Daily Mail.
  Bieber ble så glad at han omfavnet prisutdeler Grace Kesablak.

 • Video Intervju: Morten Tyldum - Foto: Nyhetsspiller /
  Foto: Nyhetsspiller

  Ny Hollywood-film for Tyldum

  Den norske regissøren Morten Tyldum skal regissere filmen «Chain Of Events», ifølge Variety. Filmen skal basere seg på boka med samme navn av den svenske forfatteren Frederick T. Olsson. Tyldum er aktuell med filmen «The Imitation Game».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.