Hopp til innhold

Titusener så Forbrytelsen 2

Siste episode av «Forbrytelsen 2» ble klikket 33 000 ganger i går kveld og i natt– én uke før den går på TV. Se siste avsnitt av serien alle snakker om her.

Sofie Gråbøl

Sarah Lund, alias Sofie Gråbøl, fikk endelig svaret på drapsgåten i går kveld. Det er en skjebne hun delte med 33 000 nordmenn.

NRK.no presenterte i går siste avsnitt av den danske krimserien «Forbrytelsen 2», direkte etter at nest siste avsnitt hadde gått på NRK1– og én uke før løsningen kommer på TV. I løpet av kort tid hadde et sted mellom 25 000 og 35 000 klikket seg inn på saken og satt i gang videoen.

SE SISTE AVSNITT I «FORBRYDELSEN 2» HER.

Torsdag hadde NRK.no allerede problemer med en av sine servere, og den store pågangen gjorde at det til tider var umulig å komme inn på NRK.nos nettsider. Til sammen hadde episoden blitt vist 33 000 ganger fredag morgen.

Gråbøl stilte i nettmøte for NRK.no

Bombardert med spørsmål

Samtidig fikk leserne anledning til å diskutere siste avsnitt med andre krimhungrige seere i vår diskusjonsløsning. Et vell av spørsmål strømmet inn til vår kulturmedarbeider Ragnhild Krogvig Karlsen, som svarte så godt hun kunne på spørsmålene.

Uka før diskuterte leserne episode 8

Mange av leserne var mest av alt opptatt av å spekulere. En av seriens særegenheter er at selv ikke skuespillerne i serien blir fortalt hvem som er morderen, og mistanken har vært kastet vidt rundt de ukene serien har gått. I Danmark har sågar spillselskapene satt odds på hvem morderen kan være.

Hva skjedde i episode 7, 8 og 9? Se Forbrytelsen i vår nett-tvspiller.

Mange spekulasjoner

I vår diskusjonsløsning gikk spekulasjonene høyt i forkant av sendingen.

« Det har vært antydet mange fantastiske intriger og konspirasjoner hittil - men sikkert villedende. Vi skal holdes i spenning! Samfunnsrelevant? Tja, men man kan gjerne tenke over hva enkeltpersoner kan finne på å foreta seg i ekstreme situasjoner - men her blir det en blanding av sosiopati og terror. Det dukker nok opp en skummel type snart (idag ?) .... en ulv i fåreklær ...» skrev Inger i går kveld, rett før serien startet i nett-tven.

LES OGSÅ: - «Forbrytelsen»-Sofie har skapt strikkedilla - igjen

« Jeg hørte Sofie Gråbøl på Litteraturhuset lørdag. Hun fortalte at morderen er en vi allerede har møtt...», skrev brukeren Konemor.

I NRKs nett-tv i går fikk 33 000 svaret på hvem som drepte advokaten Anne Dragsholm.

- Ikke verst at det måtte en liten dansk politidame til for å finne skjeletter i en ovn i Afganistan - og vi som trodde at de skulle bli gisler. Det skriver "Inger" om Forbrytelsen.

LES OGSÅ: «Generation Kill» blant høstens serienyheter

Serien har skapt store bølger i vårt naboland i sør. Første sesong medførte store overskrifter i avisene, bettingselskapene satte penger på hvem morderen var, og etterforsker Sarah Lunds strikkegenser satte trend blant danskene. Andre sesong har ikke vært så veldig mye annerledes.

LES OGSÅ: Sofie Gråbøl om «Sarah Lund»: - Jeg tenker på henne som en mann

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)