Hopp til innhold

The Stone Roses gjenoppstår etter rykteflom

Det legendariske Manchester-bandet bekrefter to konserter på Etihad Stadium i 2016, men fansen tror The Stone Roses har mer på lager.

The Stone Roses

RESURRECTION: Mange mener denne gjengen står bak det beste britiske albumet siden The Beatles. Nå skal The Stone Roses spille konserter sammen igjen.

Foto: Promo

The Stone Roses

THE STONE ROSES: Den ikoniske forsiden til bandets selvtitulerte debutalbum fra 1989. Det var sitronen fra dette albumcoveret som mystisk dukket opp i engelske butikkvinduer i dag.

Det har vært en lang dag full av intense spekulasjoner for fans av The Stone Roses.

I dag morges dukket det opp noen mystiske plakater på utvalgte steder i Manchester, der bandets ikoniske sitron-logo var avbildet.

Det tok selvfølgelig ikke lang tid før det begynte å koke i sosiale medier, og i 20-tiden i kveld kom det frem at Ian, John, Mani og Reni skal spille sammen igjen.

Meldingen kom på Twitter, der bandet la ut et bilde av den rykende ferske konsertplakaten. De skal spille to konserter på Manchester Citys hjemmebane Etihad Stadium 17. og 18. juni neste år.

Billettene blir lagt ut for salg førstkommende fredag 10.30 norsk tid.

Laster Twitter-innhold

Fans tror på nytt album

I løpet av dagen har fans kommet med ulike konspirasjonsteorier, der alt fra et nytt album til en ny turné har blitt nøye diskutert som plausibelt eller ikke.

Førstnevnte vil i hvert fall være en sensasjon, i og med at The Stone Roses ikke har sluppet plate siden «The Second Coming» i 1994.

Det har i skrivende stund ikke lyktes en pågående britisk presse å få noen kommentar fra bandet, ei heller noen representant. Det gir håpefulle fans bensin på bålet. For det er flere ting som tyder på at de to konsertene på Etihad ikke er alt vi kan vente oss fra Manchester-gjengen.

En fan har blant annet tvitret et bilde av seg selv sammen med vokalist Ian Brown, og hevder vokalisten fortalte han at det kommer et nytt album.

Laster Twitter-innhold

Denne kommentaren fra Oasis' Noel Gallagher vitner også om at noe er på gang. På spørsmål om han vet hva som skjer med The Stone Roses for tida, sier Gallagher:

– Ja, jeg vet akkurat hva som skjer. De blomstrer, sier han til NME.

21 år siden siste plate

The Stone Roses på Øyafestivalen

ADORED: Ian Brown har gitt ut flere soloalbum etter at The Stone Roses ble oppløst, men har aldri vært i nærheten av å oppnå samme suksess igjen. Her er han avbildet på Øyafestivalen i 2011.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB Scanpix

The Stone Roses står bak et av tidenes mest kritikerroste album fra England. De snudde populærmusikken på hodet med sitt selvtitulerte debutalbum i 1989, men fikk spilleforbud i to og et halvt år etter uenigheter med plateselskapet.

I løpet av den perioden imploderte bandet, og rakk kun å gi ut den langt mindre suksessfulle «The Second Coming» før de gikk hver til sitt.

18. oktober 2011 inviterte bandet plutselig til en pressekonferanse, der det kom frem at de skulle ut og turnere verden igjen. Men noe nytt album kom aldri.

Så får vi se om verdens mest sulteforede fans snart skal få høre The Stone Roses' tredje plate, 21 år etter nummer to.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober