Gelius og Bjøntegård - Jon Gelius med sin etterfølger i nyhetsstolen, Stein Bjøntegård - Foto: Line Snekvik / NRK

Jon Gelius med sin etterfølger i nyhetsstolen, Stein Bjøntegård

Foto: Line Snekvik / NRK

Tar over etter Gelius

Stein Bjøntegård blir nyhetsredaktør i NRK og tar over stafettpinnen fra Jon Gelius.

Bjøntegård har fungert som konstituert nyhetsredaktør siden Jon Gelius valgte å fratre stillingen til fordel for jobben som NRKs utenrikskorrespondent i Washington.

NRKs påtroppende nyhetsredaktør er 53 år og opprinnelig fra Tynset i Hedmark. Han har lang fartstid fra NRK og har tidligere jobbet som utenriksredaktør og redaksjonssjef for Dagsrevyen.

Nyhetssjefen varsler enkelte forandringer, men lover også kontinuitet fremover.

Stein Bjøntegård - Stein Bjøntegård skal meisle ut NRKs nyhetsfremtid - Foto: Halvard Sandberg / NRK

Stein Bjøntegård skal meisle ut NRKs nyhetsfremtid

Foto: Halvard Sandberg / NRK

- Jeg representerer i større grad kontinuitet enn store brudd, men ser at det er stadig nye utfordringer i NRK. I første omgang blir det radiostrategien vi kommer til å se på. Her vil det nok bli noen forandringer, men disse er fortsatt i støpeskjeen, forteller Bjøntegård til NRK.no.

Les: Åtte menn og én kvinne vil ta over etter Jon Gelius

Programdirektør Per Arne Kalbakk er svært fornøyd med å få Bjøntegård i sjefsrollen i Nyhetsavdelingen.

- Det var mange gode søkere til jobben, og vi satt til slutt igjen med to svært sterke kandidater. Stein viste seg som den aller sterkeste av disse, og jeg føler meg trygg på at vi har fått en redaktør som både har tyngde og tillit til å fylle denne jobben.

Kalbakk fremhever Bjøntegårds lederstil og kjennskap til miljøet som viktige egenskaper i jobben som nyhetssjef.

- Stein kjenner Nyhetsavdelingen ut og inn etter å ha jobbet der i lang tid, samtidig som han har et klart og godt utviklingsperspektiv som leder.

Les: Gelius sendes til Washington

Siste nytt: Kultur

 • Mark Hamill - Foto: Jonathan Short / NTB Tema
  Foto: Jonathan Short / NTB Tema

  Hamill: – En uventet gave

  Mark Hamill, som spilte den unge kjekkasen Luke Skywalker i de tre første «Star Wars»-filmene, kaller sin medvirkning i den nye filmen for «en uventet gave».

  Det var sterkt for ham å komme tilbake til filmsettet etter mer enn 30 år, siden det brakte tilbake så mange minner, forteller Hamill (62) til BBC.

 • Uma Thurman - Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema
  Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema

  Uma klar for kjøkkenet

  Uma Thurman er nyeste skuespiller klar for kokkefilmen der Bradley Cooper spiller ambisiøs chef. Den 44 år gamle «Kill Bill»-stjernen gjør dermed Sienna Miller og Emma Thompson selskap i regissør John Wells' film om kokkegeniet som vender hjem til London for å starte sin egen restaurant.

 • Aktiv Ace Frehley

  Allerede før han har sluppet sitt nye studioalbum, har den tidligere Kiss-gitaristen Ace Frehley planene klare for sin neste utgivelse.

  – Mitt neste album skal bare være covere og remikser, og det vil bli noen gjesteartister på det. Det burde være klart i løpet av neste år. Jeg har allerede begynt å jobbe med det, sier han til byrået Wenn.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.