Gelius og Bjøntegård - Jon Gelius med sin etterfølger i nyhetsstolen, Stein Bjøntegård - Foto: Line Snekvik / NRK

Jon Gelius med sin etterfølger i nyhetsstolen, Stein Bjøntegård

Foto: Line Snekvik / NRK

Tar over etter Gelius

Stein Bjøntegård blir nyhetsredaktør i NRK og tar over stafettpinnen fra Jon Gelius.

Bjøntegård har fungert som konstituert nyhetsredaktør siden Jon Gelius valgte å fratre stillingen til fordel for jobben som NRKs utenrikskorrespondent i Washington.

NRKs påtroppende nyhetsredaktør er 53 år og opprinnelig fra Tynset i Hedmark. Han har lang fartstid fra NRK og har tidligere jobbet som utenriksredaktør og redaksjonssjef for Dagsrevyen.

Nyhetssjefen varsler enkelte forandringer, men lover også kontinuitet fremover.

Stein Bjøntegård - Stein Bjøntegård skal meisle ut NRKs nyhetsfremtid - Foto: Halvard Sandberg / NRK

Stein Bjøntegård skal meisle ut NRKs nyhetsfremtid

Foto: Halvard Sandberg / NRK

- Jeg representerer i større grad kontinuitet enn store brudd, men ser at det er stadig nye utfordringer i NRK. I første omgang blir det radiostrategien vi kommer til å se på. Her vil det nok bli noen forandringer, men disse er fortsatt i støpeskjeen, forteller Bjøntegård til NRK.no.

Les: Åtte menn og én kvinne vil ta over etter Jon Gelius

Programdirektør Per Arne Kalbakk er svært fornøyd med å få Bjøntegård i sjefsrollen i Nyhetsavdelingen.

- Det var mange gode søkere til jobben, og vi satt til slutt igjen med to svært sterke kandidater. Stein viste seg som den aller sterkeste av disse, og jeg føler meg trygg på at vi har fått en redaktør som både har tyngde og tillit til å fylle denne jobben.

Kalbakk fremhever Bjøntegårds lederstil og kjennskap til miljøet som viktige egenskaper i jobben som nyhetssjef.

- Stein kjenner Nyhetsavdelingen ut og inn etter å ha jobbet der i lang tid, samtidig som han har et klart og godt utviklingsperspektiv som leder.

Les: Gelius sendes til Washington

Siste nytt: Kultur

 • Brandon Flowers - Foto: Chris Pizzello / AP
  Foto: Chris Pizzello / AP

  Tidenes rareste sangtekst kåret

  «Are we human? Are we dancer?» synger The Killers i låten Human, og stakk dermed av med førsteplassen i strømmetjenesten Blinkbox Musics kåring av tidenes mest forvirrende sangtekst. Det skriver nme.com. På listen finner vi også The Beatles, Black Eyed Peas og Michael Jackson. Sistnevnte havnet på en tredjeplass med Earth Song og tekstlinjen «What about elephants? Have they lost their trust?». Se hele listen.

 • Prince selger luksusvilla

  Den legendariske artisten Prince selger sin luksusvilla i Sør-Spania. Huset som artisten har eid i 16 år, selges via et norsk firma. Living-Estates.no spanderer fly, hotell og transport til og fra Marbella på dem som vil dra ned for en visningstur.

 • Mike Tyson - Foto: Christopher Polk / Getty Images
  Foto: Christopher Polk / Getty Images

  Lager film om Tysons liv

  Skuespilleren Jamie Foxx har takket ja til å spille Mike Tyson i en kommende spillefilm om bokserens liv, ifølge Variety. Filmen har ennå ikke fått en regissør, men manusforfatteren bak «The Wolf of Wall Street», Terrence Winter, skriver manuset.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.