Hopp til innhold

Taklet «Nytt på nytt»-nervene

Ordet «premierenerver» får en ny betydning når man skal TV-debutere foran 1,4 millioner nordmenn i Norges mest sette program. Debutantene Espen og Rikke hadde blandete følelser for hvordan innspillingsdagen ville bli.

Video Intervju med Nytt på Nytt-deltakere

Klikk på bildet for å se deltagernes reaksjoner etter å ha vært med på norges mest sette program.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Det var utrolig morsomt!, jubler Rikke og Espen om kapp etter at den fryktede opptredenen i landets mest populære TV-program er over.

Debutantene er nettopp ferdige med innspillingen av «Nytt på nytt» og har et ganske annet energinivå enn for et par timer siden.

Men la oss først spole både timer og uker tilbake i tid.

Urolige uker

Under TV-aksjonen i oktober delte redaksjonen i «Nytt på nytt» ut to plasser til auksjon. Etter harde budrunder var det til slutt Espen H. Jacobsen og Rikke Soligard som ble årets aksjonsdeltagere i programmet.

NRK.no møtte TV-debutantene en time før de skulle på opptak med publikum i studio, og fant to deltagere som tilsynelatende befant seg på hver sin ende av nervøsitetsskalaen.

– Jeg har hatt nerver i flere uker, forklarte Rikke. – I tillegg tenkte jeg på det i hele natt, men nå er jeg jo her, så nå kan jeg ikke få gjort så mye fra eller til.

Dr. Viggo kurerte nervene

Nytt på nytt vikar

Rikke Soligard går gjennom sendingen med makker Trond Viggo Torgersen i sminkerommet.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Rikke kom på lag med Trond Viggo Torgersen, noe hun var strålende fornøyd med.

– Jeg snakket med Trond Viggo på telefon i går og det hjalp veldig. Den mannen er jo så rolig og avslappet og fikk meg til å se at dette ikke er det viktigste i verden. Så jeg gleder meg jo også, det er en liten drøm at jeg er på lag i «Nytt på nytt» med en av mine store idoler fra barndommen.

Trond Viggo trakk frem flere beroligende ord under lagpraten i sminkerommet.

– Er det noe du ikke skjønner, er det bare le med de andre og late som du henger på. Og husk at dette ikke er så alvorlig som det virker. Jeg pleier alltid å tenke at om det ikke skulle gå bra, så har da jeg fremdeles en familie som er glad i meg, beroliget han.

– Kollegaene gleder seg

trond viggo og rikke

Trond Viggo og Rikke var godt fornøyde med hverandres innsats etter innspilling.

Foto: NRK

Knut Nærums makker for kvelden, Espen H. Jacobsen, hadde sindige sørlendingers ro over seg, og var noe usikker på når, eller om, nervøsiteten skulle melde seg.

– Neida, neida, nerver har jeg ikke kjent noe til. Alt har gått veldig fint til nå og jeg føler meg veldig rolig og trygg på dette her. Men det er jo mulig at jeg kommer til å bli mer skjelven etter hvert som jeg nærmer meg stolen, spekulerte han på bløde konsonanter.

Jacobsen fikk plass da arbeidsgiveren OBH Nordica fikk auksjonstilslaget og tror kollegaene gleder til å se ham på TV.

– Det kan nok hende at enkelte finner litt glede i å se sjefen på tynn is, men det er bare gøy. Jeg tror nok kollegaene mine får det kjempegøy uansett hvordan det går, og det viktigste for oss var uansett å støtte en god sak. Hvem som skulle få æren av å være med, spiller mindre rolle, men jeg er jo glad for at det ble meg, humrer han.

Skryt til makkerne

nytt på nytt vikar

Espen og Rikke etter sending - thumbs up!

Foto: NRK

Det var to oppglødde paneldeltagere som snakket med NRK.no etter innspillingen var over.

– En stor opplevelse, erklærte Espen og fikk støtte av Rikke som benyttet anledningen til å skryte av mannspanelet med Knut, Jon og litt ekstra av Trond Viggo som på suverent vis hadde loset henne gjennom mange nervøse timer.

Selv om enkelte av Espens arbeidskollegaer sitter med håp om å finne noen flaue situasjoner til julebordet, kan vi alt nå skuffe med at det er små sjanser for at det vil skje. Men ikke glem at det kommer nye budrunder om 11 måneder.

Hvordan Rikke og Espen klarte seg, kan du se fredag klokka 20.55 på NRK1, eller du kan se et klipp som ikke kom med i sendingen her:

Video Jon Almaas leser feil i Nytt på Nytt

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP