Hopp til innhold

Sunniva Egge Sipus

Oslojenta Sunniva lever for sang, dans og musikk. Nå drømmer hun om å kunne tre ut av ensemblets rekker.

Sunniva Egge Sipus
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Sunniva er en reiseglad jente fra Oslo. Hun er vokst opp med mor, far og lillesøster Maja på Nordstrand. Begge Sunnivas foreldre jobber med musikk, dermed er det vel kanskje ikke så rart at også hun endte opp i samme bransje. Som barn spilte hun piano og fiolin, og den dag i dag er hun aldri hjemme på besøk i barndomshjemmet sitt uten å måtte sette seg ned og klimpre litt på flygelet.

Sunniva begynte å danse ballett som fireåring, og har i dag et langt resymé å vise til. Nå håper hun at rollen som Kathy vil åpne nye dører videre.

Drømmerolle?
- Det er vanskelig… Foruten Kathy Selden, så kanskje Lilly Vanessi i "Kiss Me, Kate" eller Chariey i "Sweet Charity".

Favorittmusikal?
- "Singin' in the rain" er fantastisk! Men "Sweet Charity", "Kiss Me, Kate" og "West Side Story" kommer nok som de tre neste.

Hvorfor bør nettopp du få hovedrollen?

- Jeg bør få hovedrollen fordi sang, dans og musikk ikke bare er en del av livet mitt, men en del av meg! Jag har lagt ned så utrolig mye tid og krefter i å komme dit jeg er i dag og nå er det virkelig på tide å få vist hva jeg virkelig er god for!

Hvilket yrke hadde du valgt om du ikke kunne være utøvende kunstner?

- Jeg kan virkelig ikke tenke meg noe annet, men hadde jeg måttet velge ville jeg kanskje prøvd meg som regissør eller koreograf. Skulle jeg gjort noe helt annet tror jeg jeg ville valgt å jobbe med å hjelpe andre mennesker, innenfor en veldedig organisasjon eller u-hjelp for eksempel.

 

Nett-TV: Se presentasjon av Sunniva her!

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober