Hopp til innhold

Tv-stjernene Stokstad og Riise går til radio

Marte Stokstad og Mona B. Riise blir fra nyttår å høre som morgenverter i NRK P13.

Marte Stokstad/Mona B. Riise

TAR OVER «TIDENES MORGEN»: Marte Stokstad og Mona B. Riise skal i januar og februar leder NRK P13s morgenshow sammen med Shaun Henrik Matheson.

Foto: Kim Erlandsen/Kristin Svorte / NRK

– Det blir supergøy! Jeg våkner opp med overraskende mange ord klare, så morgenradio passer strålende, sier Marte Stokstad, som sist ledet musikkprogrammet «The Hit» på NRK1.

Etter nyttår må hun stille vekkerklokken på grytidlig for å kunne lede NRK P13s morgenshow «Tidenes morgen», som går alle hverdager mellom 06.30 og 09.

Hun og Mona B. Riise, som sist var å se som dommer i «Stjernekamp» på lørdager, skal ut februar måned alternere på å være den kvinnelige programlederen ved Shaun Henrik Mathesons side.

– Jeg hadde tid og lyst til å gjøre det! En uslåelig kombinasjon. Så kjenner jeg Shaun litt fra før av, noe som selvsagt er en stor pluss når man skal lede noe sammen med andre, sier Stokstad.

– De mest glamorøse damene

Det er nåværende «Tidenes morgen»-programleder Ragna Nordenborgs kommende svangerskapspermisjon som gjør at den profilerte tv-duoen igjen tar turen til radiostudio.

Ragna Nordenborg, NRK P13

UT I PERMISJON: Nåværende Tidenes morgen»-programleder Ragna Nordenborg.

Foto: Eirik Førde

– Det er utrolig stas at de mest glamorøse damene i NRK går inn som vikarer. Marte og Mona og jeg har alle jobbet sammen i P3 i gamle dager. Vi kommer fra samme vedhaugen. så det går nok bra, sier Ragna Nordenborg.

Mona B. Riise skal lede programmet torsdager og fredager, mens Marte Stokstad skal ha de tre første dagene i uka.

– Jeg tror de kommer til å vise ukjente sider ved seg selv. Mona har mellomfag i statsvitenskap og er særlig god på Stein Rokkan og skillelinjemodellen hvis jeg ikke husker helt feil. Marte er den i Norge som er best på hverdagsklokskap og turnering av en skokk unger, mann og karriere, sier Ragna Nordenborg.

Startet karrierene i radio

Både Marte Stokstad og Mona B. Riise begynte sine karrierer i NRK P3 før de tok turen over til fjernsynsmediet.

Mona B. Riise har tidligere ledet programmene «Pullover» og «Lydverket» på NRK P3, mens Marte Stokstad i mange år ledet programmet «Marte» på samme kanal.

– Radio har jeg jobbet med litt av og på hele veien, så den veien har aldri vært spesiell lang, sier Stokstad.

Marte Stokstad har sin første sending 5. januar, mens Mona B. Riise debuterer som morgenvert 8. januar.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.