Hopp til innhold

Frekkere på lørdagskvelden

I "De ukjente" skal norske kjendiser konkurrerer mot hverandre i to lag om å gjette seg frem til seks ukjente personers yrke. Her blir menneskekunnskap og fordommer satt på prøve! Det tapende laget må ut i ”vikartjeneste” – det vil si de må utøve et av yrkene de ikke fant svaret på.

Stian Barsnes Simonsen
Foto: Marius Arnesen / NRK

Litt tøffere

Stian Barsnes Simonsen skal lede programmene på lørdagskvelden, og lover et litt tøffere stil.

Ungdomsskolelærer attraktivt

Selv er Stian Barnes Simonsen er ikke i tvil om hva han ville blitt om han måtte velge yrke i en helt annen bransje enn TV-bransjen.

- Jeg ville nok blitt ungdomsskolelærer, svarer den smørblide programlederen som ikke drømte om å bli noe annet enn akkurat det.

Siden han var seks år var planen å bli skuespiller eller programleder, og den drømmen har så til de grader gått i oppfyllelse.

Skal kapre lørdagskvelden

"De ukjente" sendes hver Lørdagskveld fra 12. september og åtte uker framover på NRK1, og seiler dermed opp som NRKs storsatsning på underholdningslørdagen.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober