Hopp til innhold

Steinfeld slutter i NRK – blir eier i PR-selskap

Hans-Wilhelm Steinfeld går til PR-bransjen etter 37 år i NRK. I 18 år var han utenlandskorrespondent. – Vi er veldig lei oss, sier NRK-direktør.

Nyhetsdirektør i NRK Per Arne Kalbakk bekrefter nyheten. Hans-Wilhelm Steinfeld starter i selskapet Corporate Communications 1. september.

– Vi er veldig lei oss for å miste en av våre største og viktigste journalistiske profiler, men respekterer selvsagt Hans-Wilhelms valg og kan bare ønske lykke til med nye utfordringer når den tid kommer, sier Kalbakk.

Oppsigelse fra september

– Samtidig er vi takknemlige for innsatsen Hans-Wilhelm har lagt ned for NRKs publikum gjennom 37 år – oppsigelsen gjelder fra 1. september, og vi kommer tilbake til en skikkelig avskjedsmarkering før den tid.

Corporate Communications ledes av tidligere NRK-profil Tom Berntzen. De to jobbet sammen i NRK i 25 år og Berntzen har også tidligere vært Steinfelds sjef.

– Han er Norges dyktigste journalist. Han er utrolig kunnskapsrik og jeg er kjempestolt over at han har valgt å komme til oss. Han har et enormt kontaktnettverk, kjenner nordområdene, Balkan og Russland godt, sier Berntzen til NRK.

Steinfeld blir én av 11 ansatte i selskapet og blir deleier.

– Han blir senior og partner hos oss, noe som betyr at han blir deleier. Jeg ønsker ikke å si noe om lønnsforhold, men vi har en modell som fungerer utmerket, sier Berntzen.

Saken fortsetter under videoen.

Steinfeld forteller om sin familie som ble utryddet under Holocaust

– Skal omsette for 22 mill.

Corporate Communications startet opp for tre år siden, Ifølge Berntzen omsatte selskapet for 16 i fjor og har budsjettert med en omsetning på 22 millioner kroner i år.

På kundelisten til selskapet er blant annet Skatteetaten og Kystverket. I tillegg er selskaper innen olje og gass på kundelisten.

Steinfeld har de siste fire årene vært NRKs korrespondent i Moskva. I 18 av Steinfelds 37 år i NRK har han tjenestegjort som utenrikskorrespondent.

Han skal erstattes som korrespondent til høsten av Morten Jentoft, men resten av juli er Steinfeld fortsatt på jobb i Moskva.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mikhail Gorbatsjov i Oslo i juni 1991 for å takke for Nobels Fredspris 1990

Hans-Wilhelm Steinfeld møtte Mikhail Gorbatsjov rekke ganger. Her i Oslo 6. Juni 1991 da Gorbatsjov kom for å takke for Nobels fredspris.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det var Dagbladet som først meldte om nyheten.

Senest i dag skrev han en nekrolog over Sovjetunionens tidligere utenriksminister, Eduard Sjevardnadse, for NRK.no.

Sjevardnadse var en av mange russiske og sovjetiske toppolitikere Steinfeld har intervjuet gjennom sine fire perioder som NRKs korrespondent i Moskva.

Hans-Wilhelm Steinfeld kom svært nær begivenhetene i Kiev i dag

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.