Hopp til innhold

Staysman & Lazz er MGPs strømmevinnere

Skal vi tro strømmetall og antallet avspillinger på radio kommer kampen om å vinne morgendagens Melodi Grand Prix-finale til å stå mellom to artister.

Staysman & Lazz

STRØMMEVINNER: Staysman og Lazz er desidert mest spilt av årets MGP-låter.

Foto: Kim Erlandsen/NRK

Låten «En godt stekt pizza» er den soleklart mest spilte av årets Grand Prix-finalister på Spotify. Partylåten fra Fredrikstad-duoen Staysman & Lazz er avspilt over 900.000 ganger. Det er over 750 .000 flere enn Alexandra Joners «Cinderella», som er nest mest spilt.

– Jeg tror ikke nødvendigvis det har så mye å si. Det er halvannen million mennesker som kommer til å se på sendinga. Det beste showet og det folk liker på lørdag vinner. Men det er jo positivt at folk kjenner igjen låten vår, sier Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

Joner kan trøste seg med over hundre avspillinger på radio, noe som er soleklart mest i årets MGP-felt. Tor Endresen og Elisabeth Andreassen er minst spilt på radio og Spotify av deltakerne.

Tror på fordel

Musikkviter og talenturvikler Audun Molde tror «En godt stekt pizza» og «Cinderella» stiller med en klar fordel i finalen.

Audun Molde

FORDEL: Audun Molde tror låter publikum kjenner på forhånd har en fordel på lørdag.

Foto: Privat

– Melodi Grand Prix handler om å skape hits, og hvis du skal få en hit må du bli spilt og hørt så mye som mulig. Selvfølgelig er det en kjempestorfordel for dem som blir spilt mye før finalen.

Musikksjef i MGP, Vivi Stenberg, er uenig og tror artistene stiller likt på tross av strømming og radiotallene.

– Det er en fordel for den artisten i sin målgruppe, men det fins andre artister med en helt annen målgruppe. Det er stemninga der og da som bestemmer.

– Tradisjonelt sett få hits

Audun Molde mener strømming kombinert med eksponeringen fra TV-sendingen øker sjansene for at låtene lever videre etter konkurransen.

Vivi Stenberg

MUSIKKSJEF: Vivi Stenberg tror lørdagens show avgjør resultatet.

Foto: Tom Øverlie / NRK

– Tradisjonelt sett er det få låter som blir hits etter konkurransen, selv om vi husker flere låter som ikke vant. Det er nok større sjanse for at sangene lever videre i dag enn tidligere.

I tillegg til å sende låter til finalen, forteller Stenberg at målet for konkurransen er å formidle låtene til et større publikum.

Mitt mål er å ha med låter som hele Norge kan være glad i, også etter de er ferdig med Grand Prix.

Se Stian "Staysman" Thorbjørnsen fortelle om sin kjærlighet for den norske MGP-vinnerlåten "Nocturne" av Secret Garden.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.