Obi-Wan Kenobi i "Star Wars: The Clone Wars". - Foto: Foto/Copyright: © Lucasfilm Ltd. & TM. All rights reserved. /
Foto: Foto/Copyright: © Lucasfilm Ltd. & TM. All rights reserved.

Star Wars: The Clone Wars (4)

En hel generasjon depressive “fanboys” har lagt George Lucas for hat for det han har gjort med Star Wars-universet på 2000-tallet. Ikke jeg. Jeg mener at Star Wars fremdeles er tro mot utgangspunktet, en svulstig eventyrsaga med action, romantikk og humor.

”The Clone Wars” er en animert film som er et godt tillegg til de andre filmene, full av fartsfylt action, men den kunne nok vært litt skarpere på historiefronten.

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Farlig redningsaksjon

Handlingen er lagt til tiden mellom episode II og III. Separatister har kidnappet Jabba The Hutts sønn. Jabba krever at Jedi-ridderne tar saken.

Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker og hans nye Padawan, Ahsoka Tano, legger ut på en farlig redningsaksjon, der kidnapperne har en skjult agenda som vil ramme jedi-ridderne. Dette legger til rette for mange store slag, lasersverd-dueller, halsbrekkende romskip-flyging og andre farlige situasjoner.

Fokus på action

Historiens svakhet er at den ikke virker særlig viktig. ”Jabbas sønn kidnappet”, ja vel. ”Jabba viktig alliert”, ja vel. Men jeg får meg ikke til å tenke at dette er en spesielt stor hendelse i Star Wars-universet. Filmen mangler også en større overhengende historie, slik de fleste filmene har.

Fokuset er rettet mot actionunderholdning, og her gjøres det heldigvis mye bra. Vi kastes rett inn i kampens hete fra begynnelsen, og alle som digger dataspillet LEGO Star Wars vil få den samme følelsen av å se denne filmen.

Pent animert

Animasjonen er veldig god, men unntak av noen bakgrunner, som virker mistenkelig statiske. Men figurene er pent animert, med karakteristiske trekk. Lucasfilm Animation har ikke gått etter realisme her, men funnet et nivå som vil gjøre det mulig å videreføre animasjonen i den kommende tv-serien.

Det er pent nok for meg, og holder i alle fall for målgruppa ”The Clone Wars” er ment for, nemlig de yngre. Aldersgrensa er 7 år, og de aller yngste kan se filmen med utmerket norsk dubbing.

Liker det jeg ser

”Star Wars: The Clone Wars” er et vellykket prosjekt, og lover godt for tv-serien som er under produksjon. Det er allerede produsert tre sesonger av ”The Clone Wars”, men nå starter man på nytt med nye krefter og data-animasjon.

Jeg liker det jeg ser, og håper at ”The Clone Wars” kan bidra til at Star Wars-universet holder seg vitalt en stund til!

Siste nytt: Kultur

 • Amy Winehouse - Foto: Tim Ireland / Ap
  Foto: Tim Ireland / Ap

  Avduket Amy Winehouse-statue

  Søndag, på det som ville vært 31-årsdagen til Amy Winehouse, avduket familie og venner statuen av henne i London. – En trist, men vakker, dag, skrev pappa Mitch Winehouse på Twitter på forhånd om anledningen.

 • Y-blokka - Foto: Gaute Zakariassen, NRK /
  Foto: Gaute Zakariassen, NRK

  10.000 besøkte regjeringskvartalet

  Denne helga fikk publikum slippe inn i Y-blokka og høyblokka i regjeringskvartalet. Statsbygg opplyser at 10.000 besøkende var innom, og at besøket var jevnt fordelt mellom de to blokkene. Y-blokka skal rives, mens høyblokka får stå.

 • Frøken Julie - Foto: Nordisk Film Distribusjon AS /
  Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

  Skral åpning for «Frøken Julie»

  Liv Ullmann-regisserte «Frøken Julie» hadde kinopremiere fredag, men har ikke slått bredt an. Bare 3000 solgte billetter er fasit så langt. Filmen fikk terningkast fem av NRK, og blir omtalt som «nydelig og opprivende».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.