Hopp til innhold

Spotify i Facebook?

Magasinet Forbes hevder å vite at det snart lanserer en tjeneste for å streame musikk fra Spotify direkte i Facebook.

Spotify i Facebook?

Blir Spotify i framtida en integrert del av Facebook?

Foto: Spotify / Facebook

Mark Zuckerberg

På G8-forumet i Paris nylig sa Zuckerberg at Facebook jobber med andre selskaper for å gjøre deres tjenester mer sosiale.

Foto: Bob Edme / Ap

Etter som de sosiale mediene blir en stadig viktigere del av folks liv, finner også andre produkter veien til tjenester som Facebook.

Samarbeider om ny tjeneste?

Blant annet kan man nå leie film gjennom verdens største sosiale nettsamfunn, og skal vi tro ryktene går det også mot at du snart kan streame musikk fra Spotify direkte i Facebook.

Les også:

Ifølge det anerkjente magasinet Forbes samarbeider Facebook og Spotify om en ny tjeneste for streaming av musikk.

Les mer om Facebook!

- I dette tilfellet har Facebook ikke noe nytt å fortelle. De fleste av de mest populære musikktjenestene i verden er integrert med Facebook og det pågår bestandig samtaler om hvordan samarbeidet kan bli enda bedre for brukerne, sier Jan Fredriksson til NRK.no Han er pr-representant for Facebook i Sverige.

- Når det gjelder Spotify blir deres produkt ofte nevnt som et av de beste eksemplene på hvordan man kan bruke Facebook for å skape en så god brukeropplevelse som mulig, sier han videre.

- Ønsker velkommen samarbeidsmuligheter

Til NRK sier Sofie Grant i Spotify mye av det sammen, uten å bekrefte noen konkrete planer.

- Vi har et godt forhold til Facebook gjennom den integrasjonen som allerede finnes i Spotify. Vi arbeider kontinuerlig sammen for å gjøre den sosiale opplevelsen i Spotify så godt som mulig, og ønsker velkommen samarbeidsmuligheter med bedrifter som legger til sosiale elementer i brukeropplevelsen, sier Grant til NRK.no.

Les også:

Brukere av Spotify kan allerede i dag dele låter og spillelister de liker med sine venner på Facebook. Og Grant sier altså at Spotify er åpne for et større samarbeid med den sosiale nett-tjenesten enn de allerede i dag har.

Jobber med andre selskaper

Ifølge artikkelen i Forbes jobber Facebook nå med å teste en tjeneste som vil gjøre det store musikkbiblioteket til Spotify tilgjengelig for sine brukere.

På G8-forumet i Paris nylig sa Zuckerberg at Facebook ikke ønsker å lage egne forretningsmodeller for musikk eller film, men at de jobber med andre selskaper for å gjøre deres tjenester mer sosiale.

En talsmann for Facebook sier imidlertid at de ikke har noen kjennskap til noe slikt samarbeid.

Lytte sammen med venner?

- Vi har en form for integrasjon. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre dette så bra som mulig, men det er så langt samarbeidet strekker seg, sier den anonyme talsmannen.

Dersom det Forbes skriver stemmer vil man om så kort tid som bare to uker kunne få et eget Spotify-ikon i venstremenyen til Facebook. Trykker man på den vil Spotify begynne å jobbe i bakgrunnen og la deg dele musikk direkte med dine venner, slik at dere kan lytte sammen.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober