Hopp til innhold

Spiller foran 8 mill TV-seere i natt: – Jeg er veldig nervøs og spent

Natt til tirsdag spiller Aurora Aksnes på «Tonight Show» med Jimmy Fallon på NBC – et av USAs aller største TV-show.

Aurora Aksnes

Aurora Aksnes (19) ser fram til å få danse barbeint under opptredenen på «Tonight Show» natt til tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Karrieren til 19-åringen fra Os i Hordaland har tatt fullstendig av på kort tid. Bare noen uker før hun skal ut på en treukers turné i Nord-Amerika skal Aurora Aksnes i natt gjøre sin første opptreden på amerikansk TV.

Som gjest på en av USAs mest populære TV-show skal hun fremføre låten «Conqueror», hentet fra debutalbumet «All My Demons Greeting Me As A Friend», som ble gitt ut på fredag.

Skal danse barføtt

– Jeg gleder meg veldig mye, men er samtidig veldig nervøs og spent. Det er nesten litt skummelt å tenke på hvor mange som ser på, sier hun til NRK noen timer før opptredenen.

Hun forteller imidlertid at hun har blitt tatt veldig godt vare på, og er beroliget med tanke på at fargene rød og rosa – som hun ikke liker – ikke kommer til å bli brukt under lysshowet.

– Vi har også funnet ut at jeg skal ikke ha på sko, og at jeg får hoppe ned fra scenen og danse på gulvet, forteller hun.

Hør intervju med Aurora på Siri & co på NRK P13:

– Ikke her jeg har lyst til å være mest

Aurora Aksnes havner dermed i den eksklusive klubben av norske artister som tidligere har opptrådt hos Fallon (Kygo, Ylvis, Röyksopp og Nico & Vinz).

Men tross TV-opptreden og turné i USA: Hun avviser at landet er et satsingsområde for henne:

– Det er veldig gøy å være her, men mest fordi man får stor porsjon når man kjøper pannekaker til frokost. Jeg liker best å være i Norge og litt nærmere hjemme. Det er fint å kunne ringe hjem til mamma og pappa og ringe dem uten å vekke dem. Det er selvfølgelig gøy å være i USA, men det er ikke her jeg har lyst til å være mest, sier hun.

Tilfeldigheter

Albumet «All My Demons Greeting Me As A Friend» har gjort det meget sterkt i de digitale platehyllene, og hun har i perioder vært på iTunes' topp 10-lister i en lang rekke land.

– Det er veldig rart, men det gir mening, for jeg vet at fansen mine har ventet lenge på albumet. Og den dagen det kom ut sprang de til iTunes og kjøpte albumet. Det har sikkert gitt en liten boost på listene, sier hun.

– Er du redd for å mislykkes.

– Nei. Alt har hendt med en tilfeldighet, og jeg har aldri oppsøkt dette selv. Det bare hendte, og det er som å rulle nedover. Iblant er det slitsomt, men det er mest gøy, sier Aksnes.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.