Avskjedsskiven «Throw It To the Universe» slippes i Norge 20. april. Bandets frontfigur Torbjörn «Ebbot» Lundberg føler den som en naturlig avslutning.

– Vi har unnagjort det vi skal gjøre, ganske enkelt, sier han til TT Spektra.

Gjør som Beatles

Allerede for et år siden bestemte The Soundtrack of Our Lives at den nye platen også skulle bli den siste. De 13 sporene er både gamle og nyskrevne låter. Ebbot mener at det tydelig høres at «Throw It to The Universe» er en avskjedsplate.

– Det er som å høre på «Abbey Road» med Beatles; det er noe som sier farvel.
Men de er langt fra vemodige. Ebbot sier det har vært som «å få leve ti liv i ett» på de årene bandet har holdt på.

– Å slutte føles bare positivt. Hadde platen vært dårlig, ville det kanskje ikke vært vanskeligere. Nå slutter vi med flagget til topps, og det er en vidunderlig følelse, sier han.

– Unik gjeng

Martin Hederos legger til at det kanskje ikke er farvel for alltid, og utelukker ikke at de vil stå på samme scene igjen – en gang.

– Man behøver ikke føle at det aldri vil skje. Men vi forsvinner for en lang stund, sier han. Men først skal The Soundtrack of Our Lives spille ut hele 2012. Deretter venter nye prosjekter:

Hederos har bandet Tonbruket, Mattias Bärjed er gitarist i rockebandet Free Fall, mens Ebbot har fullt opp med en rekke andre produksjoner.

Lydspor til livet

Bandnavnet, om å være lydsporet til livene, låter temmelig grandiost – men har gått i oppfyllelse. Martin Hederos forteller at han vet om en person som lyttet til musikken deres på dødsleiet, mens flere har giftet seg til den. At musikken deres har vært så viktig i andres liv, er bandet svært stolte over.

– Det fantes en tydelig visjon. Det skulle være storslått, allmennmenneskelig og litt skrudd, sier Bärjed.

Hvordan de har klart å holde sammen så lenge som 17 år, forklarer Martin Hederos slik:

– Vi elsker å spille. Jeg innså ganske tidlig at vi er en unik gjeng med mennesker som er verdt å holde fast ved.