Hopp til innhold

Sophie Elise: – Ikke gjør leserne mine dummere enn de er

I et lengre intervju i «Torp» på NRK2 avviser blogger Sophie Elise Isachsen (21) at hun er et forbilde på grunn av sitt utseende.

Sophie Elise Isachsen om puppestuntet på Vixen Blog Awards.

VIDEO: Sophie Elise Isachsen forteller om hvorfor hun viste det ene brystet sitt da hun fikk prisen som Årets blogger for noen uker siden.

Harstad-kvinnen ble kåret til Årets blogger under Vixen Blog Awards , og har det som er Norges mest leste blogg.

Hun blir trukket fram som et viktig forbilde for mange unge. Men i et 35 minutter langt intervju i kveldens utgave av Torp på NRK2, avviser bokaktuelle Sophie Elise Isachsen at hun er et utseendemessig forbilde for andre jenter.

– Handler ikke om utseende

– Man kan jo så klart synes at andre er pene, og skulle ønske at man hadde det utseendet. Det har jo jeg også gjort som yngre, men jeg føler ikke at forbildestempelet mitt har noe med utseendet mitt å gjøre, utdyper hun.

Sophie Elise Isachsen tok plastiske operasjoner da hun var 18 år gammel, og forteller at det var normalt i hennes miljø i Harstad. Isachsen blir blant annet spurt om hun er bevisst sin påvirkningskraft på yngre.

– Jeg er bevisst på det, men man skal ikke gjøre leserne mine dummere enn de er. Jeg har dialog med dem daglig og vet hva de får inspirasjon av. Ingen har sagt eller skrevet at de vil bli tynnere eller sminke seg mer på grunn av meg. Folk sier at de får lyst til å være seg selv, snakke høyt og tydelig, og komme fram med meningene sine, sier hun.

Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

VIDEO: Se tirsdagens utgave av «Torp», hvor Sophie Elise Isachsen var gjest.

– Hadde ikke skjedd en dritt

– Man hører daglig om kroppspress og anoreksi. Føler du at du har et slags ansvar, og at du påvirker mange unge?, spør Torp.

– Jeg er kanskje naiv, men jeg føler det er så enkelt å peke med den fingeren. Jeg gjør ikke noe annet enn å være meg selv. Hadde jeg lagt ned bloggen, så hadde det ikke skjedd en dritt, det hadde i hvert fall ikke blitt noe bedre, sier hun.

Sophie Elise Isachsen

Sophie Elise Isachsen viste brystet under utdelingen av Vixen Blog Awards, og sier at det var et feministisk statement.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Er det urettferdig når folk sier at du er med på å skape et kroppspress blant unge?

– Det er urettferdig å si, for kroppspress har alltid eksistert. Hvem er da skyld i kroppspresset jeg har følt på? Det blir en enkel løsning å bare skylde på Sophie Elise i stedet for å tenke på seg selv, enten man er foreldre, storesøsken eller venninner, sier Isachsen.

Torp spør også om bloggen hennes er troverdig når hun skriver om produkter hun får tilsendt.

– Ja, jeg velger å ta den jeg synes er best. Det er ikke sånn at jeg sitter hjemme og kokkelurer, og så tikker det inn én forespørsel i uka. Det er hundrevis og jeg kan velge selv.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)