Hopp til innhold

Slik har du aldri sett Ari Behn

Som en del av innspillingen til Ari Behn og Per Heimlys nye TV-serie, tok forfatteren en utfordring om å gå kledd som kvinne i Barcelonas gater på strak arm.

Ari Behn som tranvestitt i ny TV-serie

Ari Behn blir sminket og kledd opp som kvinne i et møte med spanske transvestitter i Behn og Heimlys kommende TV-serie.

Foto: Per Heimly

Ari Behn i ny tv-serie, utkledd i drag

Her blir Ari Behn sminket som kvinne av en av transvestittene som blir portrettert i TV-serien.

Foto: Per Heimly

De to vennene er for tiden i den spanske storbyen i forbindelse med innspillingen av en ny TV-serie som kommer på NRK i 2011.

I serien, som skal være på seks episoder, reiser Behn og Heimly rundt i verden for å møte mennesker som lever i annerledes og bisarre miljøer.

Les også: Ari Behn lager TV-serie for NRK

Sterke skjebner

– Under Franco-regimet var homofili og transseksualitet forbudt. Nå blomstrer derimot disse miljøene i Barcelona, og blant disse finnes det flere sterke skjebner som Ari Behn og Per Heimly har møtt og snakket med, forteller prosjektsjef Barbara Jahn til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ari Behn og Per Heimly med ny tv-serie

Ari Behn og Per Heimly reiser til forskjellige miljøer for å snakke med mennesker som har valgt å leve et annerledes liv.

Foto: Per Heimly

Det var under møtet med to av pionérene i det spanske transvestittmiljøet at Behn fikk utfordringen om å kle seg opp i kvinneklær og sprade nedover gaten i den spanske storbyen.

– Som alle vet, er jeg en eventyrlysten fyr som er glad i å dresse meg opp. Men akkurat utfordringen om å kle meg i drag, ble uventa tøff for meg, avslører Ari overfor NRK.no.

Les også: Kunstnerstipend til Ari Behn

Jaget av paparazzier

På grunn av transvestittenes kjendisstatus, hadde spanske paparazzi-fotografer fulgt etter TV-teamet i to dager. Da det gikk opp for dem at Behn, for anledningen utstyrt med parykk, rosa øyeskygge og kjole, ikke bare var en forfatter fra Norge, gikk kamerautløseren varm.

– Det er nok ikke alle som ville tatt en slik utfordring, men det gjorde Ari, sier Jahn.

Serien har ennå ikke fått noen tittel, men Jahn beskriver serien som «en underholdende opplevelsesdokumentar».

Les også: – VG gikk for langt i Behn-oppslag

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober