Hopp til innhold

Slektshjelp i nettmøte

Programmet "Hvem tror du at du er" har vakt stor interesse for slektsforskning. Søndag satt to medlemmer av foreningen DIS-Norge klar til å svare på spørsmål.

Klar for nettarbeid

Benytt sjansen til å få hjelp til å finne fram i arkiver og andre kilder. Nå er et nettmøte om slektsforskning.

Foto: Andy G / http://www.flickr.com/photos/andyg/8187148/ / Flickr.com

Les svarene fra nettmøtet her!

Etter det første programmet i serien sa musiker Bjarne Brøndbo at slektsforskning var " - En utrolig reise å være med på ". Dette fikk mange til å ville lete etter egne forfedre, men det er ikke bare lett å finne fram i de digitale arkivene.

Få hjelp til å finne fram

Torill Johnsen og Mette Gunnari fra DIS-Norge, den største slektsforskerforeningen i landet, veiledet nrk.no-leserne i en jungel av kilder.

De ga råd og svarte på generelle spørsmål, men kunne dessverre ikke hjelpe med private spørsmål etter navngitte personer.

Arkivmapper i hyller

Mange arkiver er flyttet ut av hyllene inn på nettet, men fortsatt kan det være godt å få hjelp til å finne fram.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Her er viktige kilder på nett

Arkiver

Slektsforeninger

Her ligger det mange tips og lenker til ressurser

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP