Hopp til innhold

- Skriv en grøsser for NRK

For tredje gang inviterer NRK Radioteatret lytterne til å skrive grøssere for nett. Krimsjef Else Barratt-Due gleder seg til å lage nye, skrekkelige historier.

Else Barratt-Due
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

To ganger tidligere har lyttene tatt oss på ordet, og sendt inn korte, mer eller mindre skremmende fortellinger.

I de beste hender

De seks beste har blitt valgt ut av en kyndig jury, for så å bli bearbeidet av profesjonelle dramaturger og spilt inn i studio med noen av våre beste skuespillere bak mikrofonen, og NRKs egne lyddesignere bak spakene.

Manusene er med andre ord i de beste hender.

- Det er veldig morsomt at lytterne skriver selv. Og så er det veldig hyggelig at så mange laster dem ned, det er nesten 100 000 nedlastinger totalt nå, og det er helt fantastisk at så mange interesserer seg for lyddrama på nett, sier Else Barratt-Due.

- Ikke minst er det veldig interessant å jobbe med grøssersjangeren, det å skape et gys. For det er ikke så lett, og det er en stor utfordring å få det til å bli spennende nok, understreker hun.

Har du en skribent i magen, og en idé du har lyst til å sende inn til oss: Husk at manuset må inneholde replikker.

Du kan ha med 3-5 roller og lengden på manuset bør være ca 10 sider (med 8-10 replikker på hver side).

Grøss

Grøssere på nett har vært en stor suksess. Nå har du mulighet til å sende inn DIN tekst, og sjansen til å blir produsert av Radioteatret.

Foto: Coulorbox.com

Frist 15. desember

Grøsserne blir ikke sendt på radio, men lagt direkte ut på nett. Her kan du enten streame dem i nett-tv, eller laste dem ned som podkast - helt gratis. Du finner dem i iTunes

Fristen for å sende inn bidrag denne gangen er 15. desember, så det er bare å sette i gang og skrive.

Ferdig manus kan du sende til Else Barratt-Due

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober