Hopp til innhold

Side Brok med ny plate og film

– Vi er jo både voksne og ekte menn, og når den vanskelige 36 og et halvtårs-krisa satte inn, måtte vi lage en ny plate.

Runar Gudnason i gruppa Side Brok

Side Brok er aktuelle med albumet «Ekte menn» som kommer ut i slutten av april.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Se også: Side Brok på Urørt

Side Brok er aktuelle med albumet «Ekte menn» som kommer ut i slutten av april.

Last ned gratis

Førstkommende fredag slippes den første singelen fra plata, «Heile Handa». Den kan lastes ned gratis fra NRK Urørt og gruppas hjemmeside .

Det er nå fem år siden Side Brok ble utropt som vinner av Årets Urørt (P3) under byLarm i Bergen, og under same byLarm fikk de VGs pris for beste live-opptreden.

– Vi er jo både voksne og ekte menn, og når den vanskelige 36 og et halvtårs-krisa satte inn, måtte vi lage en ny plate for å minne oss selv om hvor skapet skal stå. Og det er sånn cirka her, sier tekstforfatter og rapper Runar Gudnason til seg selv.

Dokuentarfilm

I tillegg til singel og album, kommer om ikke lenge dokumentarfilmen «Heimegutar», en film som følger Side Brok helt fra innspillingen av «Høge Brelle» og fram til i dag.

Filmen har festivalpremiere i løpet av våren, og skal senere vises på NRK.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)