Hopp til innhold

Seks nye nettgrøssere

Igjen har vi invitert lytterne til å skrive sine egne grøssere, og sende dem inn til Radioteatret. Nå er de seks beste valgt ut - og produksjonen er like om hjørnet.

Illustrasjonsbilde: Colourbox.com

Produsent og leder for krimflaten i Radioteatret Else Barratt-Due er veldig fornøyd med de vinnermanusene hun har liggende på pulten sin nå.

Og vinnerne er:

Anne Marte Før: Vår beste kunde
Erlend Nervold og Jon Signe Skard: Forfulgt
Johan Dragvoll: Stjerneskudd
Baard Enoksen: Kelner
Espen Haugen: Fra jord er du kommet
Steffen Johanssen: Med kjærlighet og varme

- Glade i kannibalhistorier

- Noen trend blant disse historiene, og de andre innsendte bidragene?

Krimsjef Else Barrat-Due

Else Barratt-Due.

Foto: unknown / NRK

- Det virker som om folk er glade i kannibalhistorier. Vi hadde en i fjor og vi kommer ikke utenom å lage en i år heller, smiler Barratt-Due.

I bunken av innsendte forslag til grøssere er det også flere som er signert samme forfatter, så mange er blitt ivrige krimforfattere.

- Vi kunne produsert flere at samme forfatter, fordi de er så gode. Men vi har valgt som prinispp å bare lage en grøsser fra samme forfatter, så det er seks ulike forfattere bare de seks grøsserne vi skal lage. Noen er eldre ringrever som skriver mye, men det morsomme er at her er det også gutter på 26-27 år som skriver, forteller Barratt-Due.

Proff produksjon

Som sist blir det slik at lytternes vinnermanus blir produsert med Radioteatrets egne instruktører. Det er de erfarne instruktørene Guri Skeie og Steinar Berthelsen som skal ha ansvaret for tre grøssere hver.

Også lyddesignere hentes fra NRKs egne rekker, og musikken er som sist av Martin Horntveth fra Jaga Jazzist. Horntveth har også Himmelblå-musikken på samvittigheten og er en svært erfaren komponist.

Alle grøsserne blir produsert med profesjonelle skuespillere og blir lagt ut på nett til streaming og podkast.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)