Hopp til innhold

Se Narvestad på juleverksted med Erna

Roy Narvestad viser fram sine nye talenter i «Kvelden før kvelden».

Narvestad på juleverksted hos Erna Solberg. Fra Kvelden før kvelden 23. desember 2014.

GJØR COMEBACK: Roy Narvestad er tilbake, denne gang i ny rolle som studiokoordinator i «Kvelden før kvelden». Han har også vært hjemme hos statsminister Erna Solberg og laget julepynt.

I år er det Atle Bjurstrøm og Nadia Hasnaoui som skal gi deg den riktige julestemningen i «Kvelden før kvelden» lillejulaften.

Men de får også hjelp fra en gammel kjenning i en ny rolle: Robert Stoltenberg alias borettslagleder Roy Narvestad.

– Narvestad har fått ny jobb som studiokoordinator i NRK, og skal sørge for at gjester går inn og ut av studio, programlederne passer tida og ikke minst: at «Grevinnen og hovmesteren» kommer på tida litt over klokka 21, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie.

Narvestad har pyntet Ernas juletre

I tillegg til å ha ansvaret for logistikken i «Kvelden før kvelden», har Narvestad vært hjemme hos statsminister Erna Solberg på juleverksted.

– Vi sendte ham hjem til henne for å se om hun hadde ryddet i statsministerboligen. Siden NATO-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er gjest i sendingen, var det dessuten interessant å se om vi fant noe igjen etter ham i boligen, sier Bie.

– Så vi kan love at Narvestad har pyntet juletreet til Erna. Hun har også fått lov til å smake på hans og søsteren Ruths julekaker, legger hun til.

Saken fortsetter under videoen.

Narvestad ser gjennom bokhylla til Erna Solberg. Fra Kvelden før kvelden 23. desember 2014.

HVA ER DETTE: Roy Narvestad ble forskrekket da han fant Karl Marx i Erna Solbergs bokhylle.

Garanterer julestemning

Foruten Narvestad og «Grevinnen og hovmesteren» blir det mange nye talenter i den tradisjonsrike lillejulaftensendingen.

– Vi har en ung kokk på fjorten år, en ung jente som vant Melodi Grand Prix jr i 2014, og fiolintalentet Joakim Røbergshagen i samspill med Arve Tellefsen, sier Eva Rutgerson Bie.

– Kan du garantere julestemning?

– Ja! I det lekre studioet glitrer det i masse små lys, og det blir både ribbe, pinnekjøtt og som nevnt «Grevinnen og hovmesteren». Jeg tror dette blir tidenes beste «Kvelden for kvelden», avslutter prosjektlederen.

«Kvelden før kvelden» ser du på NRK1 23. desember kl 20.10. Se hele gjestelista i faktaboksen.

Kvelden før kvelden

PÅ NRK1 LILLEJULAFTEN: Nadia Hasnaoui og Atle Bjurstrøm leder «Kvelden før kvelden». Maten er i de beste hender hos mesterkokk Bent Stiansen og 14 år gamle Sebastian Skauen Johnsen.

Foto: NRK / Julia Nagelstad

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober