Hopp til innhold

Slik ser Lilyhammer ut uten spesialeffekter

Da Steven Van Zandt fikk mer penger til å lage Lilyhammer 2, ble budsjettet for spesialeffekter økt betydelig.

Se klipp av Lilyhammer uten spesialeffekter.

Klipp fra Lilyhammer uten spesialeffekter. Se det ferdige klippet nederst i saken.

Foran den andre sesongen av Lilyhammer var beskjeden fra hovedrolleinnehaver og produsent Steven Van Zandt klar:

– We need more money.

På bakgrunn av den store suksessen fikk Little Steven pengene han ba om. Opp mot kveldens premiere har det blitt snakket om en mer actionfylt komiserie. Slikt koster penger. Derfor har budsjettet for spesialeffekter økt.

Forrige sesong ble det brukt totalt 480.000 kroner på spesialeffekter. Denne sesongen har budsjettet økt 57 prosent, til totalt 755.000 kroner.

Ventet lenge på elgpåkjørsel

En «liten» krasj som den du kan se i videovinduet i toppen saken krever veldig mye arbeid, forteller Visual Effects-ansvarlig Peter Spence.

– Jeg gikk lenge og ventet på en ulykke der en elg hadde blitt påkjørt. Da jeg endelig fikk telefonen raste jeg av gårde for å se hvordan alt så ut. Slike ting må man gjøre for å få de mest virkelige effektene, sier han til NRK.no.

Se den ferdige videoen nederst i saken!

Siden Lilyhammer har gjort det såpass bra i USA, har Spence «sensurert» klippet for at det ikke skal bli for blodig for amerikanerne.

– I den første versjonen hadde jeg en del mer blod, men de mente det var for mye for det amerikanske publikumet, ler Spence.

Håper ingen ser effektene

Little Steven sier til NRK.no at man kommer til å merke at budsjettet er høyere denne sesongen.

– Man kommer til å se at det er litt mer som skjer på skjermen, denne sesongen, sier skuespilleren til NRK.no.

Men det meste av det som koster penger er ting seerne ikke legger merke til.

– Det er ganske mye spesialeffekter i den andre sesongen. Det er mye som er usynlig. Hvis jeg gjør min jobb riktig så er det ingen som får vite at jeg har gjort noe, sier Spence.

Se hvordan Lilyhammer ser ut med spesialeffekter:

Se klipp fra Lilyhammer med spesialeffekter.

Klipp fra Lilyhammer med spesialeffekter.

Den første episoden av Lilyhammer 2 blir vist på NRK1 i kveld klokken 21.35. Den blir samtidig tilgjengelig i NRKs nett-tv.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.