Hopp til innhold

Se traileren til Norges nye gangsterkomedie

Få klarer å holde en film morsom i mer enn 45 minutter, mener komiker Atle Antonsen. Men nå tror det kjendistunge laget bak «Jakten på Berlusconi» at de har klart nettopp dette.

Trailer Jakten på Berlusconi.

– Vi har gjort mye TV sammen før som «Ut i vår hage», «NAV» og «Etaten». Da er det morsomt å ta på seg den ultimate utfordringen, å lage en spillefilm. De fleste komedier dauer etter tre kvarter, og det er vanskelig å holde steamen oppe. Det er ikke bare å sette sammen en haug med sketsjer som på TV. Men jeg tror virkelig vi har fått det til denne gangen, sier Atle Antonsen

Han har møtt opp til førpremiere på filmen «Jakten på Berlusconi» sammen med regissør Ole Endresen og medskuespiller Henriette Steenstrup. Nå forteller de tre engasjert om filmen som har premiere 12. september.

– Dette er en gangsterkomedie om en kusk som har nådd middagshøyden, men som har et veldig dyrt kvinnebeist gående hjemme. Det gjør at han er nødt til å skaffe penger når ham ikke får kjøre de gode hestene lenger. Han må ty til litt mer kriminelle affærer, og roter seg fort bort i feil folk, forteller Endresen.

Med seg har regissøren fått en kjendistung gjeng i tillegg til Antonsen og Steenstrup. Edward Schultheiss spiller hovedrollen som travkusk, mens Morten Ramm, Bjørn Floberg, Jon Øigarden, Odd-Magnus Williamson, Veslemøy Mørkrid og Jan Sælid alle bidrar i filmen.

Atle Antonsen, Ole Endresen og Henriette Steenstrup

Atle Antonsen, Ole Endresen og Henriette Steenstrup tror de har laget en av få morsomme norske komedier.

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

Har klart å lage komikk

Ole Endresen har tidligere regissert for TV-serier som «Lilyhammer», «NAV» og «Etaten» og i 2011 ga han ut sin første kinofilm «Kong Culing». Han forteller han liker å lage prosjekter fra miljøer han mener er rare og merkelige, og han liker å jobbe med gjengen rundt kompisen Atle Antonsen.

– Man gleder seg ustyrtelig til hver gang man skal ha med Atle og resten av gjengen. Vi har en gjeng som vi liker å kalle de beste, og så fyller vi den opp for hvert nye prosjekt. Det er bare folk man koser seg med og som man vet passer til rollen, sier Endresen.

Henriette Steenstrup forteller at hun har kost seg glugg i hjel på settet, og hun mener det synes på filmen.

– Det er ganske mange morsomme mennesker som er flettet sammen veldig godt. Jeg har sett filmen og jeg ler veldig godt, men av de andre altså. Det er underholdning med hjerte, sier Steenstrup.

Morten Ramm og Henriette Steenstrup

Ole Endresen liker å benytte komikere, som Morten Ramm, sammene med etablerte skuespillere, som Henriette Steenstrup, i filmene sine. - Det er veldig vanlig i USA, men ikke så mange som gjør her, sier Endresen.

Underholdning med hjertet

Det lages få rene komedier i Norge, og de seneste årene har heller ikke de komiske filmene klart å fenge anmelderne. Gjengen bak «Jakten på Berlusconi» tror derimot nå at de har knekt koden for hvordan komedier kan lages.

– Det er veldig få regissører som prøver å rendyrke komediesjangeren. Det er veldig bra at noen tenker at det er en sjanger som er verdt å få på stort lerret og løfte, slik som Ole gjør, sier Henriette Steenstrup.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger og kjempegod stemning i salen. Latteren er jo sjefen, det skal les, og det gjør folk, sier Antonsen.

Sterke nerver

Selv om filmen er laget av noen av Norges mest drevne komikere, har de alle nerver foran selve premieren 12. september.

– Mine nerver er helt jævlige, man er en patetisk liten nerveklump når man har laget en film, røper Ole Endresen.

– Sånn skal det være, det skal bety så mye at man er nervøs. Ellers blir det jo profesjonelt, og det driver vi ikke med, vi er veldig uproffe der. Vi tar det personlig hver gang, sier Antonsen.

Se trailer for filmen øverst i saken.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.