Hopp til innhold

Møt Harald Eia og se første episode av «Hjernevask» her!

I kveld er det premiere på Harald Eias nye program «Hjernevask». Men allerede nå kan du se første episode her!

Harald Eia som Harald Eia, student (intervju)

Harald Eia, her utkledd som seg selv fra da han var student på Blindern, skal ikke tulle i sitt nye program.

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen

Endelig er det klart for første episode av «Hjernevask», NRKs nye populærvitenskapelige serie om arv og miljø, med Harald Eia som programleder.

Du kan se programmet nå og si din mening nederst, eller se det på NRK1 i kveld klokka 22.30.

Under kveldens sending har du også muligheten til å møte Harald Eia når han stiller opp til TV-prat på Facebook.

For å være med på dette, må du være medlem av Facebook, og legge til applikasjonen "TV-prat".

TV-prat er kort fortalt en Facebook-tjeneste der du kan prate med venner, verden og Harald Eia om det dere ser på skjermen.

Mer om hvordan TV-prat fungerer: Dette er TV-prat

Fikk forsker-kritikk

Harals Eias «Hjernevask» ble en en het avispotet allerede i høst, da flere forskere gikk ut og beskyldte den populære komikeren og sosiologen for å praktisere ufine intervjuteknikker.

Les også: - En fadese for norske forskere

I et avisinnlegg i Aftenposten datert 27.09.09, skriver sosiologiprofessor Willy Pedersen at Harald Eia forsøker å "lokke forskere ut på glattisen". Han fkk støtte av Agnes Bolsø, som vurderte å trekke seg fra programserien etter å ha latt seg intervjue av Eia.

Til tross for bråket, forsikrer Harald Eia at det ikke finnes noe ondt blod mellom ham og forskerne han har intervjuet til serien:

– Forskerne og jeg er gode venner, det var bare en liten knute på tråden med et par av dem, så det ordner seg fint, sier Eia.

Ikke moro-Harald

I «Hjernevask» får TV-seerne oppleve Harald Eia i en mer alvorlig rolle enn de er vant til å se ham i. Moro-Harald skifter plass med Sosiolog-Harald.

– I grove trekk skal «Hjernevask» handle om hvorvidt vi er født sånn eller blitt sånn, sier Harald Eia til NRK.no.

Se video: – Dette er ikke et humorprogram

Video nsps_upload_2010_2_11_12_31_34_1657.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Harald forteller her hva du kan forvente deg av «Hjernevask»

Det er «likestillingsparadokset» som er tema for den aller første «Hjernevask»-sendingen.

Norske kvinner blir leger, advokater og politikere, men fortsatt er nesten 90 prosent av alle norske ingeniører menn. Omsorgsyrkene domineres av kvinner.

Skyldes disse forskjellene at vi behandler gutter og jenter ulikt, eller kan det hende at det finnes noen medfødte kjønnsforskjeller som spiller inn? Dette er noen av spørsmålene som Harald Eia setter seg fore å finne svar på i første program, som du altså kan allerede nå: Se første episode av «Hjernevask» her

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)