Scarlett Johansson fikk onsdag sin stjerne på Hollywood walk of fame. - Scarlett Johansson fikk onsdag sin stjerne på Hollywood walk of fame. - Foto: Adhemar Sburlati/Broadimage / Adhemar Sburlati/Broadimage/Bulls

Scarlett Johansson fikk onsdag sin stjerne på Hollywood walk of fame.

Foto: Adhemar Sburlati/Broadimage / Adhemar Sburlati/Broadimage/Bulls

Scarlett fikk stjerne

Scarlett Johansson er nyeste celebritet ut til å få seg sin egen stjerne på hyllestgata Walk of Fame i Hollywood.

Scarlett Johansson - Foto: Adhemar Sburlati/Broadimage / Adhemar Sburlati/Broadimage/Bulls
Foto: Adhemar Sburlati/Broadimage / Adhemar Sburlati/Broadimage/Bulls

Johansson kunne se stjernen for første gang 2. mai – da hun ankom i finstasen for avdukingen. Hun kom sammen med sin medspiller fra «The Avengers», Jeremy Renner.

Renner spøkte med at han hadde hatt noen forferdelige dager på jobb med henne.

Han sa: – Å jobbe med henne var utrolig ... grusomt. I seks måneder herset hun rundt med meg, tråkket på meg og tørket gulvet med min verdighet og selvrespekt hver dag. Hele tiden med et smil rundt munnen. Nå, endelig, får jeg si noe om deg, kjære, gliste han.

27 år gamle Johansson har jobbet med skuespill siden 10-årsalderen. Den New York-baserte skuespilleren takket moren og bestemoren som også var til stede under «stjerneoverrekkelsen». Hun takket dem for inspirasjon til å bli en sterk, moderne og selvstendig kvinne.

– Da jeg fikk høre om at jeg skulle få denne stjerna tenkte jeg til meg selv at nå har jeg virkelig fått det til, sa hun ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Johansson dukket første gang opp på film i 1994, i filmen «North», hvor hun spilte mot Elijah Wood. Hun fikk sitt store gjennombrudd i filmen «Lost In Translation» fra 2003.

Johansson kaller avdukingen på Hollywook Walk of Fame for en «dypt rørende gave».

– Uansett hva som skjer fra nå av, så har jeg lagt igjen et merke. Jeg er her for å bli og min familie i generasjoner fremover vil alltid ha muligheten til å besøke meg akkurat her.

Video Scarlett Johanssons stjerne avdekkes - Foto: Nyhetsspiller /

VIDEO: Se Johanssons stjerne avdekkes på Hollywood Walk of Fame.

(NTB/Reuters)

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.