Hopp til innhold

Sår tvil om bevis mot News of the World

Et av hovedbevisene som førte til nedleggelsen av avisen News of the World trekkes nå i tvil av politiet i London.

News of The World har stått for mange avsløringer
Foto: Faksimile: News of The World

News of the World ble lagt ned i juli etter at avisens eier Rupert Murdoch fikk nok av avlyttingsskandalene som hadde fulgt avisen i lang tid.

Et av punktene som fikk begeret til å renne over for Murdoch, var avsløringene om at en privatdetektiv som var innleid av avisen, skal ha hacket seg inn og slettet telefonsvarermeldinger på den savnede jenta Milly Dowlers telefon. Dette ledet jentas mor til å tro at hun fortsatt var i live.

Ble slettet automatisk?

Milly Dowler

Milly Dowler

Foto: Ap

Nå viser det seg at beskyldningene mot avisen kan ha vært feilaktige.

Metropolitan Police har i en høring forklart at det er usannsynlig at privatdetektiven skal ha gjort dette. Han fikk ikke hackeroppdraget før etter at meldingene ble slettet fra jentas telefon.

Dette levner to forklaringer – enten at en annen av avisens journalister slettet meldingene, eller at de ble slettet automatisk etter 72 timer.

Endrer ingenting

Sinte News Of The World-journalister som mistet jobbene sine i juli går nå hardt ut mot The Guardian, som ledet avsløringene mot tabloidavisen.

The Guardian på sin side mener dette endrer på lite. Hovedanklagen - at News of the World hacket seg inn på jentas telefon er det imidlertid ingen tvil om.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.