Robin Gibb - Robin Gibb har våknet fra koma og er i godt humør. Det var han også på dette bildet fra i fjor. - Foto: Michael Sohn / Ap

Robin Gibb har våknet fra koma og er i godt humør. Det var han også på dette bildet fra i fjor.

Foto: Michael Sohn / Ap

Robin Gibb i strålende humør

Bee Gees-medlemmet Robin Gibb våknet mirakuløst fra koma i helgen. Nå fleiper og ler han og vil hjem, forteller kona.

Dwina Murphy-Gibb sier til ITV News at ektemannen var «svært glad, han ville bare komme seg ut».

– De ga ham under ti prosent sjanse for å overleve, og han har slått oddsene. Han er virkelig noe for seg selv, sier sønnen Robin-John ifølge BBC.

62 år gamle Robin Gibb har kjempet mot kreft det siste halvannet året og havnet i koma etter en lungebetennelse i forrige uke. Familien – som våket over ham på sykehuset – la merke til at han prøvde å forme ordene til Bee Gees-låtene de spilte for ham da han lå i koma.

Det var da hans nyeste komposisjon ble spilt at han begynte å våkne.

– Han våknet da vi spilte sporet fra «Titanic»-rekviemet som vi akkurat har skrevet, sier Robin-John Gibb til ITV News.

Dette er Robin Gibbs første klassiske verk, og hadde premiere i London for to uker siden. Det ble også fremført på en egen minnekonsert i anledning 100-årsmarkeringen av forliset.

Sangstjernens lege Andrew Thillainayagam sier at Gibb har vist «enestående mot, jernvilje og dype lagre av fysisk styrke», men advarte også om at «veien fremover for Robin forblir usikker».

(NTB)

Hvem er du i Kampen for tilværelsen?

Hvem i Kampen for tilværelsen likner mest på deg? Ta quizen, og finn ut om du er småbitre Jørgen, språkinteresserte Tomasz, prosjektorienterte Karianne eller synske Anneli.

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Her er Norges beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken