Robin Gibb - Robin Gibb har våknet fra koma og er i godt humør. Det var han også på dette bildet fra i fjor. - Foto: Michael Sohn / Ap

Robin Gibb har våknet fra koma og er i godt humør. Det var han også på dette bildet fra i fjor.

Foto: Michael Sohn / Ap

Robin Gibb i strålende humør

Bee Gees-medlemmet Robin Gibb våknet mirakuløst fra koma i helgen. Nå fleiper og ler han og vil hjem, forteller kona.

Dwina Murphy-Gibb sier til ITV News at ektemannen var «svært glad, han ville bare komme seg ut».

– De ga ham under ti prosent sjanse for å overleve, og han har slått oddsene. Han er virkelig noe for seg selv, sier sønnen Robin-John ifølge BBC.

62 år gamle Robin Gibb har kjempet mot kreft det siste halvannet året og havnet i koma etter en lungebetennelse i forrige uke. Familien – som våket over ham på sykehuset – la merke til at han prøvde å forme ordene til Bee Gees-låtene de spilte for ham da han lå i koma.

Det var da hans nyeste komposisjon ble spilt at han begynte å våkne.

– Han våknet da vi spilte sporet fra «Titanic»-rekviemet som vi akkurat har skrevet, sier Robin-John Gibb til ITV News.

Dette er Robin Gibbs første klassiske verk, og hadde premiere i London for to uker siden. Det ble også fremført på en egen minnekonsert i anledning 100-årsmarkeringen av forliset.

Sangstjernens lege Andrew Thillainayagam sier at Gibb har vist «enestående mot, jernvilje og dype lagre av fysisk styrke», men advarte også om at «veien fremover for Robin forblir usikker».

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.