Robin Gibb - Robin Gibb har våknet fra koma og er i godt humør. Det var han også på dette bildet fra i fjor. - Foto: Michael Sohn / Ap

Robin Gibb har våknet fra koma og er i godt humør. Det var han også på dette bildet fra i fjor.

Foto: Michael Sohn / Ap

Robin Gibb i strålende humør

Bee Gees-medlemmet Robin Gibb våknet mirakuløst fra koma i helgen. Nå fleiper og ler han og vil hjem, forteller kona.

Dwina Murphy-Gibb sier til ITV News at ektemannen var «svært glad, han ville bare komme seg ut».

– De ga ham under ti prosent sjanse for å overleve, og han har slått oddsene. Han er virkelig noe for seg selv, sier sønnen Robin-John ifølge BBC.

62 år gamle Robin Gibb har kjempet mot kreft det siste halvannet året og havnet i koma etter en lungebetennelse i forrige uke. Familien – som våket over ham på sykehuset – la merke til at han prøvde å forme ordene til Bee Gees-låtene de spilte for ham da han lå i koma.

Det var da hans nyeste komposisjon ble spilt at han begynte å våkne.

– Han våknet da vi spilte sporet fra «Titanic»-rekviemet som vi akkurat har skrevet, sier Robin-John Gibb til ITV News.

Dette er Robin Gibbs første klassiske verk, og hadde premiere i London for to uker siden. Det ble også fremført på en egen minnekonsert i anledning 100-årsmarkeringen av forliset.

Sangstjernens lege Andrew Thillainayagam sier at Gibb har vist «enestående mot, jernvilje og dype lagre av fysisk styrke», men advarte også om at «veien fremover for Robin forblir usikker».

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

 • US-2014-YOUNG-HOLLYWOOD-AWARDS-BROUGHT-TO-YOU-BY-SAMSUNG-GALAXY- - Foto: Frederick M. Brown / Afp
  Foto: Frederick M. Brown / Afp

  Bieber fikk veldedighetspris

  Justin Bieber har etter hvert blitt kjent for sine mange skandaler, men i natt ble artisten tildelt prisen «Champ Of Charity» under «Young Hollywood Awards», skriver Daily Mail.
  Bieber ble så glad at han omfavnet prisutdeler Grace Kesablak.

 • Video Intervju: Morten Tyldum - Foto: Nyhetsspiller /
  Foto: Nyhetsspiller

  Ny Hollywood-film for Tyldum

  Den norske regissøren Morten Tyldum skal regissere filmen «Chain Of Events», ifølge Variety. Filmen skal basere seg på boka med samme navn av den svenske forfatteren Frederick T. Olsson. Tyldum er aktuell med filmen «The Imitation Game».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.