Risikerer livet med kameraet

Russiske våghalser klatrer til topps i skyskrapere, statuer og andre konstruksjoner for å ta bilder i svimlende høyde.

Vadim Mahorov fra Novosibirsk i Russland er en fotograf blottet for høydeskrekk og sunn fornuft.

Sammen med noen andre våghalser klatrer han til topps i høye bygninger for å få tatt bilder noen omtaler som spektakulære, mens andre mener er rent ut idiotiske.

Uten sikring

22-åringen sier til Daily Mail at han har vært i hele Russland for å finne høye bygninger han kan forevige fra mange titalls meter over bakken. Mahorov tar med seg kameraet og klatrer opp i bygningene, uten noen form for sikring.

Den fryktløse fotografen velger seg motiv etter noen litt uvanlige kriterier.

– Jeg plukker ut de høyeste bygningene jeg kan finne, og det er viktig at de ser bra ut både fra innsiden og utsiden. Dessuten er det et pluss hvis det er litt utfordrende å komme seg inn på området. Men mange av disse bygningene har dårlig sikkerhet, så det byr sjelden på et problem, sier han.

Fikk lov av politiet

Mahorov forteller til Daily Mail at han ikke skyr noe middel for å få tatt blinkskuddene sine.

– Noen av bildene mine er tatt med tillatelse, men ofte må jeg snike meg forbi vaktene. Men jeg gjør hva som helst for å få tatt det perfekte fotografiet, forklarer han.

Den høydeglade 22-åringen påstår at han har tatt bilder fra nesten alle høye bygg i Russland. Men selv om politiet ved et par anledninger har blandet seg inn, har han har ingen planer om å slutte å fotografere bygninger fra den svimlende vinkelen.

– En gang trodde de at vi var terrorister og stanset oss på T-banen. Men da vi forklarte hva vi drev med, var de bare interesserte i å få se på bildene vi hadde tatt.

Siste nytt: Kultur

  • Ny smakebit fra Foo Fighters

    Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.