Hopp til innhold

Rekordmange ville se på Sigrid

Onsdagens premiere på «Sigrid søker kjæreste» trakk 150 000 seere, tre ganger så mange som vanligvis ser på NRK3 på kveldstid.

Video Sigrid søker kjæreste

Sigrid Bonde Tusvik er på kjærestejakt, og forteller her hva hun savner alle mest ved å ha en mann ved siden av seg i sofaen.

Sigrid Bonde Tusvik

Sigrid Bonde Tusvik prøver forskjellige datingmuligheter i håp om å finne seg en kjæreste.

Foto: Hanne Pernille Andersen/Famefotografene

Sigrid Bonde Tusviks nye program på NRK3 hadde 149 000 seere – og er dermed det nest mest sette på kanalen så langt i september.

Det eneste som har slått Sigrids kjærestejakt var en annen jakt – nemlig ubåtjakt i spillefilmen U571. Den hadde 156 000 seere.

Les også: – Gjør alle single en tjeneste

Nett-TV: Se første episode av «Sigrid søker kjæreste»

Dobbelt så bra

– Jeg er kjempefornøyd, sier en strålende glad Bonde Tusvik til NRK.no.

30-åringen som ikke kan kommentere sin sivilstatus før siste program er sendt senere i vinter, må innrømme at 150 000 seere er flere enn hun i det hele tatt trodde hadde tilgang til NRK3.

– Og jeg må få si at program nummer to er dobbelt så bra, så da håper jeg at dobbelt så mange ser på!

En suksess

Snittet for NRK3 ligger på cirka 50 000 seere. Dermed tok Sigrid en tre-gang over hva kanalen vanligvis trekker av seere.

– Sånn sett kan vi konstatere at dette er en suksess for NRK3, sier Kristian Tolonen i NRK Analyse til NRK.no.

Han synes det er moro å se at en norsk produksjon drar opp kanalens seersnitt, som i år har økt – spesielt blant de unge.

Snart kommer Radioresepsjonen

I gruppen 20-29 år har kanalen økt sin markedsandel fra 3 til 5 prosent hvis man sammenligner med samme tid i fjor. Og han håper snittet vil fortsette å øke når andre egenproduksjoner som Radioresepsjonen på TV starter på kanalen.

Les også: Lover lettbeint TV-underholdning med hjemmesydde klær

– Seertallene for «Sigrid søker kjæreste» er høyere enn det man kunne sett for seg. Hvis vi sammenligner med andre egenproduksjoner på NRK3, ligger programmet også over gjennomsnittet i antall seere, forteller Tolonen.

Konkurransen fra andre kanaler var også høy. Samtidig gikk det blant annet Dagsrevyen og «House» på NRK1, og 2. omgang av cup-semifinalen på NRK2. «CSI» gikk på TV Norge, «The Mentalist» på TV3, og «Brothers & Sisters» gikk på TV2.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP