Hopp til innhold

Programleder misbrukt på rasistiske nettsteder

Henriette Bruusgaard, programleder for TVNorge-programmet «Alt for Norge», skrev på Instagram onsdag at et bilde av henne har blitt misbrukt på flere rasistiske nettsteder.

Henriette Bruusgaard

PROGRAMLEDER: Henriette Bruusgaard, mest kjent for programlederrollen i TV Norge-serien Alt for Norge, melder i dag at et bilde av henne har blitt misbrukt på flere rasistiske nettsider.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

«- Fikk nettopp mld om at dette bildet, der jeg er utkledd som vikingkvinne i forbindelse med Alt for Norge sesong 1, har blitt misbrukt av flere rasistiske nettsteder, bl.a. Stopp masseinnvandringen og Stormfront.org m.fl. med både tekst og slagord på.», skriver hun på Instagram-kontoen sin sammen med bildet som skal ha blitt misbrukt.

Bruusgaard ble først gjort bevisst på dette via Facebook.

– Jeg fikk en melding på Facebook av en person jeg ikke kjenner, som hadde blitt bevisst på dette gjennom en nettside som fjerner slike bilder. Hun sendte meg et eksempel der bildet av meg var brukt, sier Bruusgaard.

Flere nettsteder

Bildet skal også ha blitt misbrukt på flere andre nettsteder enn de to Bruusgaard selv nevner i innlegget sitt. Hennes første tanke var derfor gjøre folk bevisste på at dette foregår.

– Det er guffent å vite at bildet visstnok skal florere på flere nettsteder som jeg ikke vet om. Jeg ble skikkelig opprørt, og ønsket å si ifra.

Har du opplevd noe lignende tidligere?

– Nei, jeg har aldri opplevd noe lignende før. Det føles skikkelig ekkelt, siden det er nettstedet med holdninger jeg tar ekstremt avstand fra. Det her er skikkelig drøyt, sier hun.

Hun har også varslet TVNorge, som skal se på saken.

Har varslet Facebook

Hanne McBRide

TVNORGE: Mediesjef i TVNorge, Hanne McBride, sier de nå jobber med å få en oversikt over nettstedene som har misbrukt bildet av programleder Henriette Bruusgaard.

Foto: TVNorge

Mediesjef i TVNorge, Hanne McBride, sier at de nå jobber med å få en oversikt over hvilke nettsteder som har misbrukt bildet av Henriette Bruusgaard.

– Vi har allerede rapportert dette til Facebook og håper i hvert fall at de fjerner det. Noe som ikke har vært så lett å få til så langt, sier hun.

McBride sier også at hun håper folket forstår at hverken Bruusgaard og programmet ikke står for noen av de samme holdningene som disse nettstedene.

– Det er en særdeles liten hyggelig kontekst for Henriette å bli plassert i, selv om jeg tror alle som kjenner til henne og programmet skjønner at dette ikke er noe hun går god for.

Nå handler det mest om å få fjernet disse bildene, sier hun.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.