Profil: Big Paulie

Big Paulie har nettopp sluppet den feiende flotte mix-CDen "Give Me A Break" som inneholder soul fra 70- og 80-tallet. Ellers er Paulie stadig aktuell med freske hip hop/r&b-streams på nettstedet til Stress og importerer og anmelder skiver som ingen andre i Norge.

Big Paulie: behind the decks - barndommens slagere - glad & fornøyd

Big Paulie: behind the decks - barndommens slagere - glad & fornøyd

Navn: DJ Big Paulie (Pål Handing)

Alder: 29

Favoritt vers: Nas sitt vers fra "Live At The BBQ" (Main Source), hvor han dropper linjer som "kidnap the President’s wife without a plan and hangin’ niggas like the Ku Klux Klan".

Favoritt beats/lyd: Vanskelig/rart spørsmål, men min favorittprodusent for øyeblikket er Just Blaze. Lydbildet skal være litt skittent.

Beste gig: Varmet opp for Lauryn Hill i et utsolgt Oslo Spektrum.

Beste skive: "Illmatic" med Nas eller "Resurrection" med Common Sense

Beste låt: "Life’s A Bitch" med Nas og AZ

Favoritt / Hører mest på nå: State Property og Jae Hood fra D-Block

Favoritt DJ / Rapper / Vokalist: Favoritt DJ for øyeblikket er DJ Green Lantern (New York). Hvem som er min favoritt DJ, forandrer seg stadig. Favorittrapper akkurat nå er Jay-Z, men også det forandrer seg over tid. Rakim er kanskje den beste rapperen noensinne. Etter min mening. Når det gjelder vokalist, har jeg alltid vært glad i Mary J. Blige.

Ønske samarbeidspartner: Har veldig lyst til å jobbe med N.O.R.E. eller The LOX, på et eller annet vis. Ikke spesielt sannsynlig, akkurat.

Spesiell takk i miljøet går til: Gisle på Stress, pluss Tommy Tee og resten av Tee Productions-familien.

Den historien glemmer jeg aldri: I 1993 hadde jeg og to kamerater en spillejobb hvor vi tok med oss to TV’er og en videospiller for å vise musikkvideoer. Etter jobben, dvs. sånn kl. 4 om natten, når vi skulle kjøre hjem, ble vi stoppet av politiet. Det hadde vært et innbrudd bort i gaten, og vår bil var fylt opp med TV’er, video og vinyl. Dessuten hadde vi et balltre i bilen. Det hele så ganske mistenkelig ut. Politiet eskorterte oss til åstedet, og kvinnen som hadde hatt innbrudd, skulle se om hun fant noen av tingene sine i bilen vår. Da hun så meg, pekte hun og sa "det kan ha vært han"! Haha. Etter at de hadde gjennomsøkt bilen, lot de oss heldigvis gå.

Lenker

Siste nytt: Kultur

 • Evakuert under Peer Gynt-forestilling - Foto: Marianne Ytre-Eide / NRK
  Foto: Marianne Ytre-Eide / NRK

  Måtte evakuere under Peer Gynt

  En røykbombe som var en del av Peer Gynt-forestillingen på Nationaltheatret førte til at hele teateret måtte evakueres nå i kveld.

 • Broiler-stuntSkjermbilde
  Foto: Skjermbilde

  Innrømmer at bilstunt ikke var ekte

  Flere har lurt på om DJ Broilers mye omtalte bilstunt er ekte eller om det er laget med videoeffekter. NRK Beta har blant annet diskutert det i denne saken. Men torsdag kveld innrømmer de overfor VG Nett at det bare var tull.

 • The Knife - Foto: Stian Andersen /
  Foto: Stian Andersen

  The Knife varsler at de gir seg

  The Knife varsler at de gir seg etter høstens turné. Bandet, som består av de søsknene Olof Dreijer og Karin Dreijer Andersson, platedebuterte i 2001, og ga ut sin siste plate i fjor. Karin Dreijer er også kjent for sitt samarbeid med Röyksopp.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.