Hopp til innhold

Prinsesse Madeleine misliker kjendistilværelsen

– Jeg sliter med det, men jobber med det hver dag, sier prinsesse Madeleine på fredagens stjernespekkede sesongavslutning av «Skavlan».

Prinsesse Madeleine gjester Skavlan denne uka. I samtalen forteller hun blant annet om hvordan det er å være sjenert som offentlig person.

RAMPELYS: Prinsesse Madeleine gjester Skavlan denne uka. I samtalen forteller hun blant annet om hvordan det er å være sjenert som offentlig person.

Gjestelisten på fredagens Skavlan er stjernespekket. Hennes Kongelige Høyhet Madeleine, prinsesse av Sverige, kommer sammen med ektemannen Chris O’Neill.

Det samme gjør den britiske kjendiskokken Jamie Oliver, og en av verdens heteste artister for tiden, Adele. Hun gjør et stort intervju og fremfører hitlåten «Hello», som slo flere rekorder da den ble lansert i november.

Prinsesse Madeleine forteller blant annet om hvor mye hun har mislikt å vokse opp i rampelyset.

– Foreldrene min fikk alltid hodepine av meg når vi skulle ta familiebilder og lignende, for jeg stakk alltid av og gjemte meg. De måtte alltid dra meg skrikende tilbake fordi jeg ikke ønsket å være en del av det, sier hun.

Livet i rampelyset

Selv om den svenske prinsessen nå er 33 år gammel, har hun ikke blitt vant til å leve i oppmerksomhetens sentrum.

– Du vet, jeg har hatt det sånn hele livet og man skulle trodd jeg var blitt vant til å være komfortabel foran folk, fotografer og journalister som stiller spørsmål, men jeg er virkelig ikke det.

– Jeg liker ikke å være i oppmerksomhetens sentrum, men som en offentlig person er det noe jeg må takle, og jeg sliter med det. Men jeg jobber med det. Og jeg er jo her i dag, sier prinsessen.

Stjernespekket

Det er ingen tvil om at gjestelisten til fredagens «Skavlan» er stjernespekket. Det mener også Fredrik Skavlan selv.

– Jeg visste da jeg gikk inn i studioet at dette er en av de sterkeste gjestelistene vi noen gang har hatt, sier Fredrik Skavlan.

Programlederen fikk også med seg gjestene sine til å forsøke en svensk julehilsen:

Fredrik Skavlan fikk sine internasjonale gjester med på en norsk julehilsen.

JULEHILSEN: Her prøver «Skavlan»-gjestene seg på en svensk julehilsen.

Overrasket publikum

Prosjektredaktør for «Skavlan» i NRK, Karoline Berg, forteller at ingen i publikum visste hvem som skulle gjeste sesongens siste program. Hun forteller om euforisk stemning da Skavlan introduserte gjestene.

– Ingen i publikum visste hvem som skulle være gjester. Da Adele kom som første gjest måtte flere i salen tørke tårer, sier hun.

Sesongavslutningen av «Skavlan» sendes fredag 11. desember kl. 22:10 på NRK1.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)